10 april XL onderwijsconferentie

Het is al een tijdje geleden, maar 10 april mocht ik de onderwijsconferentie op de HvA bijwonen. En dat nog wel in Carré! Wat was de reden dat ik de onderwijsconferentie bijwoonde en ben je nieuwsgierig wat ik hieruit heb meegenomen? Lees dan snel mee.

Het thema was excellentie. Aangezien ik zelf excellentieprogramma en een honoursprogramma heb gevolgd, wilde ik er graag bij zijn. Deze dag was behoorlijk intensief en zeker inspirerend. Deze dag bestond uit een ochtend- en middagprogramma. In de ochtend mochten we luisteren naar boeiende visies van Alexander Rinnooy Kan, Rector Huib de Jong en collegevoorzitter Louise Gunning. Naast de verhalen van docenten waren ook studenten aanwezig op het podium. Wat mij vooral interesseerde waren de succesverhalen van de studenten. Ik was nieuwsgierig hoe ze binnen kwamen en welke kansen er voorbij kwamen. Je hoorde allerlei definities van excellentie. De een vond dat iedereen excellent is omdat ieder individu anders is. De ander zag excellentie als een uitdaging, meer uit jezelf halen. Uit deze conferentie heb ik een eigen definitie aan het woord excellentie gevormd. Excellentie betekent voor mij niks anders dan dat jij als individu in staat bent om je hart te volgen. Je daagt jezelf continu uit, waar jij energie uithaalt, zodat je eigenlijk gelukkig bent in wat je doet. Als ik om mij heen kijk dan schijnt het bijzonder lastig te zijn voor mensen om hun passie te volgen.

carré

 

Het middagprogramma in Kohnstammhuis op weesperplein stond in teken van workshops en masterclasses van expert binnen en buiten de HvA. Een van de masterclass waar ik naar toe ging was naar die van Nico Keuning, schrijver van een nieuw boek: Dubbellevens. Dit boek gaat over acht excellente HvA-studenten die een dubbelleven lijden. Enerzijds de studie, het regulier programma en anderzijds extra curriculiaire activiteiten en/of programma’s die zij volgen. Dit boek sprak mij o.a. aan omdat ik van Nico Keuning een heel jaar excelllentieprogramma Creatief Schrijven hebt gevolgd. In dat jaar bracht hij al een boek uit over de sleutel tot studiesucces. Een boek waar studenten van andere achtergrond worstelen met hun studie en hoe zij uiteindelijk een pad van studiesucces bewandelen. In dat boek was er een hoofdstuk aan mij gewijd.

Deze conferentie is al bijna een maand geleden, maar het was zeker waard om het bij te wonen.

MasterclassNico keuning boekpresentatie Nico keuning boekpresentatie1 studenten

You may also like

Geef een reactie