10 vragen om mij beter te leren kennen!

Op de blog van Marlous kwam ik een heel leuk artikel met een goede schrijfopdracht tegen. Vandaag beantwoord ik 10 vragen om mij beter te leren kennen. Deze oefening maakt je bewust en dwingt je om te reflecteren op het afgelopen jaar. Ik deel die van mij en jullie kunnen hem gerust ook zelf gebruiken. Geniet van je maandag, the sun is shining 🙂

Wat heb je het afgelopen jaar bereikt? Waar ben je trots op? Noem vijf dingen.

In mijn mijn vorige artikel stond ik stil bij mijn vier beste herinneringen van 2016. Wees trots op wat je bereikt, want het is belangrijk dat je beseft waar je van groeit en wat je energie geeft. Mijn momenten in vogelvlucht: Lesbevoegdheid gehaald, nieuwe baan, masterstudent, stage met succes afgerond. Het was namelijk een pittige stage! En natuurlijk niet vergeten dat ik mijn rijbewijs heb gehaald.

 

Mijn vijf eigenschappen

Sta je wel eens stil bij je eigenschappen? Kan je een aantal op noemen? Deze vraag is essentieel voor alles. Je moet weten hoe je in elkaar zit en wat je te bieden hebt op je werk of hobby. Het woord eigenschappen kan je ook vervangen door kwaliteiten. Over welke kwaliteiten beschik je.? Wat doe je van nature goed? Haha en nu die van mij: “ik ben een doorzetter, doener, met veel wilskracht, gepassioneerd in wat ik doe en ik houd ervan om anderen op weg te helpen.” En nu jij 🙂 Als je hier moeite mee hebt, kan je het kwaliteitsspel proberen. Een leuk spel dat je helpt om jezelf te omschrijven!

Wat heb je het afgelopen jaar geleerd? Waarin ben je gegroeid?

Mijn hoogtepunt in mijn ontwikkeling is het zelfverzekerd voor de klas staan. Daar had ik vorig jaar op mijn stage veel moeite mee. Het waren lastige leerlingen en ik liet dat teveel op mezelf beïnvloeden. Mijn lerarenopleider verwees mij naar een mooi filmpje dat mijn onzekerheid helemaal wegnam. Het filmpje gaat over hoe jij jezelf presenteert, bepaalt hoe een ander op je reageert. Een krachtig filmpje die ik jullie zeker aanraad om te bekijken. Het heeft mijn manier van lesgeven veranderd: “Your body language shapes who you are” -Amy Cuddy 🙂

Van welke mensen in jouw omgeving word je blij? Bij wie kan je echt jezelf zijn?

Overal ben ik mezelf. Op mijn stage vorig jaar had ik daar moeite mee omdat ik mezelf aan het ontdekken was. Ik heb van mijn fouten geleerd en op mijn werk gaat het prima. Alleen waar ik mijzelf nog als kind kan gedragen is bij mijn oma en mijn tante in Pakistan 🙂 Zij zijn alles voor mij en soms mag ik mij daar als een klein kind gedragen haha.

Welke mensen zijn juist energievreters? Moet je met deze mensen omgaan?

Sowieso alles wat energie vreet geen aandacht aan besteden! De mensen die bij mij niet in de buurt moeten komen, zijn die telkens iets negatiefs in te brengen heb. Negatieve gedachtes helpen je niet verder. Probeer positief dingen te bekijken. Als een deur sluit, gaat een ander deur open, ga daar op zoek naar.

Wat had je graag willen doen in 2016, maar is er niet van gekomen?

Meer artikelen schrijven op mijn blog en op het platform Voorbeeld-Allochtoon. Dit hoop ik in 2017 veel meer te doen. Op dit moment ik veel inspiratie en energie om te schrijven. Mochten jullie suggesties hebben in wat jullie terug willen zien, let me know.

Hoe krijgt dit verlangen een plek in jouw leven?

Elke zondag voldoende tijd inplannen om artikelen vooruit te schrijven. Nu nog doen, want in de praktijk ben ik meer met studie en werk bezig 🙂

Wat was het fijnste moment van 2016?

Mijn fijnste moment was naar Pakistan naar mijn familie <3


Seaside in Pakistan

Welke plannen voor 2017 heb je (waarschijnlijk) in het vooruitzicht?

Ik heb nog geen grote plannen. Voor nu focus op mijn studie en werk en daarin een balans vinden. Oh ja, met tennis wil ik groeien!

Wat is je belangrijkste voornemen/motto voor het nieuwe jaar?

Quote van vandaag: “Ga doen in plaats van denken!”

Wat vonden jullie van dit artikel? Ik wil Marlous bedanken voor deze reflecterende oefening! Ik ga deze zeker gebruiken tijdens de studiekeuze sessies met mijn leerlingen.

Liefs! X

You may also like

4 reacties

  1. Wat leuk om zo uitgebreid je antwoorden te lezen! Ook leuk om te lezen dat je dit met je leerlingen gaat invullen, lijkt me heel interessant om al die antwoorden te lezen, en het is denk ik ook een goede oefening voor ze! 🙂

    1. Ja zeker weten! Thanks voor je reactie. Een oefening waar je gedwongen wordt om op jezelf te reflecteren is altijd goed. Voor iedereen 🙂 Fijne maandag X

Geef een reactie