5 vakantietips die je energie geven

Vakantie vieren met veel energie in Nederland

Ga jij niet op vakantie? Ben jij net als ik vakantie aan het vieren in Nederland? Nog ruim twee weken en dan is de vakantie alweer ten einde. In de zomermaanden ga ik bijna nooit op vakantie. De afgelopen drie jaar heb ik alleen maar gewerkt om mijn studie te betalen. Dit jaar geniet ik er volop van om vrij te zijn. Vandaag deel ik 5 tips om je vakantie optimaal te benutten. Deze 5 vakantietips zullen je veel energie geven.


Start met een grote schoonmaak

Het schooljaar is al een tijdje achter de rug en je hebt waarschijnlijk veel papier troep liggen. Hoe lekker is het nou om in je vakantie op te ruimen en daarvan te genieten? Ik zeg: “heerlijk!” Paar weken geleden ben ik begonnen om mijn kamer op te ruimen. Mijn boekenkast was overvol en ik had geen ruimte meer.  Aangezien ik mijn studie heb afgerond, kon ik veel dingen weggooien. Op een plank boven mijn boekenkast had ik een oude cd-speler die ik heb weggehaald. Ow oeps daar heb ik denk ik toch te lang mee gewacht. In ieder geval heb ik die plank vrij kunnen maken en al mijn make-up en verzorgingsproducten op geplaatst. Deze producten stonden namelijk op de bovenste plank van mijn boekenkast. Die plank is nu vrij en ik heb hier en daar mijn boeken verschoven, zodat ik veel ruimte heb. Ik ben erg tevreden met het resultaat. Het heeft mij tot nu een heerlijk gevoel gegeven in de vakantie. Het motiveert mij ook weer om in september aan de slag te gaan.

IMG_5963

Uitwaaien en ontspannen op het strand

We hebben de afgelopen weken prima weer gehad. Het was niet te warm en niet te koud. Nu was het gister wel echt een herfstachtige dag, maar na het weekend belooft het goed weer te worden. Hoe lekker is het nou om heerlijk uit te waaien en een wandeling te maken op het strand. Het geeft mij veel rust en ontspanning. In Amsterdam heb je op het Ijburg een strand, maar je kan ook kiezen om elders te gaan. Op mijn planning staat zeker nog Egmond aan zee 🙂

IMG_5964

Seaview in pakistan

 

IMG_5966

Seaview in Ijburg

Sporten

In de vakantie merk ik dat ik soms te lui word en om dat te voorkomen wil ik een paar keer per week sporten. Ik denk dat de ochtend het beste moment is om te gaan sporten. Dan heb je voor de rest van de dag veel energie. Ik weet het, het is vakantie en lui zijn in de vakantie is ook heerlijk. Alleen ik betrap mezelf soms dat ik te vaak in de luie modus hang. Dat vind ik ook weer zonde. Ik kies ervoor om te tennissen of te skeeleren. Achter mijn straat heb je veel groen en water. Het is heerlijk om dan in de ochtend een rondje te skeeleren.

IMG_5975

 

Lezen is heerlijk

Aan het begin van de vakantie had ik drie boeken gekocht en binnen twee weken heb ik het uitgelezen. Ik ben gek op de boeken van Simone van der Vlugt. Daarna is er van het lezen niet zoveel meer van gekomen. Ik vind het uit een boek lezen fijner dan het lezen via een e-reader of ipad. Toch heb ik nu veel boeken op mijn ipad staan. Ik ga zeker nog lezen. Wat ik zo geweldig vind aan het lezen is dat je even in een andere wereld bent. Als je een thriller leest dan ga je helemaal mee in de spanning, dat gevoel vind ik tof. Heb je een tuin? Lees vooral lekker in het zonnetje en verwen jezelf!

IMG_5979

Hobbycursus

Mocht je tijdens de vakantie jezelf willen ontwikkelen dan kan je ook kiezen om een hobbycursus te volgen. Via www.nha.nl kan je veel goedkope cursussen aanschaffen. Toen ik van de havo af kwam, had ik de cursus foutloos Nederlands schrijven aangeschaft. Ik moet zeggen dat ik de combinatie zelfstudie tijdens de vakantie wel prettig vond. Je kreeg het materiaal in een map opgestuurd. Digitaal kon je de huiswerkopdrachten opsturen die vervolgens werd nagekeken door een docent. Je kan ook echt hbo-opleidingen volgen. Op dit moment doe ik zelf de basiscursus fotografie in de vakantie. Via vakantieveilingen heb ik een cursus gewonnen. Voor €10 volg ik deze basiscursus. Zo goedkoop kan het dus. Via de vakantieveilingen app kan je ook hele leuke dagjes weg in en buiten Nederland plannen.

IMG_5973

Wat vinden jullie van de tips? Als jullie ook leuke tips hebben, laat vooral een reactie achter. Ben benieuwd!

Quote van vandaag: “Geniet van vandaag, geniet van deze zomer voordat je in september weer verlangt naar een vakantie”

You may also like

2 reacties

Geef een reactie