3 dingen waaraan je merkt dat je een stap terug moet zetten

Hello there,

De afgelopen periode verliep niet zoals ik hoopte, maar dat hoort er natuurlijk ook bij. Helaas had ik geen tijd of inspiratie om te schrijven. Vandaag neem ik jullie mee met wat ik de afgelopen periode heb uitgespookt!

Docent economie

Zoals ik al eerder schreef werk ik sinds dit jaar als economie docente op een middelbare school in Haarlem! Ik geef voornamelijk les aan 2e en 3e klassers, maar ook aan bovenbouw examenklassen van de mavo en havo. Ik geniet elke dag van de kinderen. Zij zijn speels en laten graag zien wat zij allemaal kunnen. De leerlingen maken schriften waarin ze de stof van de les verwerken. Als een periode voorbij is dan leveren zij hun schriften in. Zie hieronder een impressie. Ze zijn erg creatief!

Masteropleiding

Naast mijn werk volg ik de masteropleiding economie op de HvA. Binnen een termijn van drie jaar wil ik graag 1e graads bevoegd zijn. Dan mag ik bevoegd lesgeven aan de examenklassen havo en vwo. Over het volgen van de masteropleiding heb ik al eerder een artikel geschreven: http://bysahar.nl/help-ik-doe-een-masterstudie/.

Combinatie werk en studie

De combinatie is pittig. De rol student en docent is continu schakelen. Ik voel mij ook nog steeds student, haha. In het onderwijs krijg je in het eerste jaar veel verantwoordelijkheden die je niet gewend bent. Je hebt een voorbeeld functie, als beginnend docent heb je veel meer tijd nodig om te voorbereiden,  je hebt nakijkwerk, je moet leerlingen opvoeden en coachen, je hebt collega’s waar jij mee samenwerkt en tot slot je moet uitmuntend kunnen improviseren.  Stel je hebt een fantastische les voorbereid en daarvoor moet je wat printwerk verrichten. Als de printer het niet doet dan is je les niet zo fantastisch meer. Ter plekke moet je naar een oplossing gaan zoeken. Je hebt zeker een paar jaar nodig om dit eigen te maken.

3 dingen waaraan je merkt dat je een stap terug moet zetten

Er zijn drie dingen waaraan je merkt dat je een stap terug moet zetten.

  1. Vermoeidheid, je kijkt tegen dingen op die je moet doen.
  2. Je komt tijd tekort en je loopt steeds achter de feiten aan.
  3. Je houdt je niet aan je planning en je staat niet meer stil bij wat je aan het doen bent.

Ervaar je dit ook, betekent dat je een stap terug moet zetten en even de ruimte moet nemen. Alleen dan ben je in staat om te doen wat je wilt doen. Ik heb zeker een stap terug gedaan. Naast mijn studie heb ik altijd examentrainingen gegeven in de meivakantie. Dit jaar heb ik besloten om geen examentrainingen te geven, maar om even te genieten van de meivakantie.

“Work with pleasure is more important than to achieve a lot of goals”

You may also like

3 reacties

Geef een reactie