Personal update: balans werk en studeren

Als je stress en spanning voelt dan ben je een stap dichterbij in het behalen van je doel. Het is zeker een tijd geleden sinds ik een artikel heb geplaatst. Ik moet je eerlijk bekennen dat de inspiratie en tijd was verdwenen. Ik begon in september aan mijn nieuwe baan en aan mijn nieuwe (master)studie. Al mijn energie en tijd verdween in het feit dat ik mezelf moest ontdekken en een balans moest vinden tussen werk en studie.

 

Masterstudie

Begin november begon mijn tentamenperiode en op dat moment was ik helemaal verdwenen. Enige wat ik nog aan het doen was: les voorbereiden, lesgeven en tentamens voorbereiden. Nog steeds ben ik op zoek naar de balans tussen werk en studie.

Think…

November gaat ons alweer verlaten en vanaf morgen begint de winter. De drukke periode en de kerstvakantie is al bijna inzicht. Om mij heen hebben mensen het over dat het bijna kerstvakantie is. Waar denk ik dan aan? Wat is het eerste halfjaar van mijn studie voorbij gevlogen. Is dit ook hoe ik het voor mij zag en is dit ook wat ik wil?

Ik denk helemaal niet aan de vakantie, want de kans is groot dat ik in de vakantie ook weer bezig ben voor mijn studie. Je zal dan wel denken of ik nog plezier beleef op deze manier.

Plezier zeker! Het moment dat jij doet waar jij energie uithaalt, ga je vanzelf door. Ik krijg veel energie van het lesgeven en het geeft je een heerlijk kick-gevoel als je beide tentamens in een keer haalt. Je leest het goed. Ik heb mijn eerste twee tentamens van mijn masterstudie behaald.

Vorig jaar zat ik met twee herkansingen en moest ik die herkansingen op één avond achter elkaar maken. Van 18:00 tot 22:00 had ik twee tentamens gemaakt, want ik wilde gelijk door voor mijn masterstudie. Nu zit ik dan, begonnen aan mijn masterstudie. Ik geniet er elke dag van.

Lesgeven & eerste baan

Ik ben begonnen met het lesgeven op een school in Haarlem. Het is zwaar, maar heel leuk. Als beginnend docent ben je natuurlijk veel tijd kwijt aan het voorbereiden van je lessen. Hoe beter je bent voorbereid, hoe beter en relaxter je voor de klas staat. Na het eerste halfjaar ben ik zeker wel gewend aan de combinatie en krijg ik vast wel meer tijd om andere dingen te doen.

Quote voor vandaag: “Blijf doorgaan met wat je wilt en stop niet todat je het hebt bereikt”.

les

You may also like

Geef een reactie