Behind the scenes #november

Inmiddels is de drukste en hectische maand aan de gang. Zijn jullie al begonnen met het plannen en het ondernemen van leuke activiteiten? Vandaag deel ik graag nog de leukste activiteiten die ik vanuit mijn stage heb mogen ervaren. Lees je mee?

De maand november is een aanloop naar de drukste maand van het jaar. Dat is ook te merken op het stagebureau (mijn stage). Veel studenten zijn op zoek naar stageplaatsen voor in februari. Vorige week had ik samen met mijn collega het hoogtepunt bereikt. Er stonden namelijk tien stagevacatures online. Onwijs gaaf, hard werken wordt beloond. Als stagiaire van het stagebureau is mijn taak om zo veel mogelijk stageplekken te creëren en te vergroten binnen gemeente Zaanstad, daar zijn we actief mee bezig geweest.

Naast mijn stage op de P&O afdeling, heb ik meegelopen op de afdeling handhaving. We gingen o.a. bekeuringen uitdelen haha. Als je ergens stage loopt is het interessant om meerdere afdelingen van de organisatie te zien. Dan pas krijg je een beeld over hoe het er aan toe gaat in een grote dynamische organisatie. De medewerkers zijn ook heel anders. Zij hebben andere onderwerpen waar zij het over hebben en ze zijn heel direct. Dat moet ook wel. Je moet kunnen handhaven en er voor zorgen dat de mensen niet over je heen lopen. Wist je hoeveel boete je kan krijgen als je de auto in een invalide-parkeervak parkeert? €370 euro boete! Nou ik denk wel echt na voordat ik dat ga doen.

DSC_0016

Vorige week heb ik een bijeenkomst over persoonlijke ontwikkeling bijgewoond dat georganiseerd is door Zaans Groen. Een netwerk van jongerenambtenaren t/m 36 jaar. Deze sessie was heel inspirerend, want het werd gegeven door Anatol Kuschpeta. Deze meneer komt elk jaar bij de Beroepsoriëntatieweek voor de Bedrijfskunde MER studenten spreken over “Hoe succesvol ben jij”. Elke keer heeft hij een nieuw en inspirerend verhaal. Uit deze sessie neem ik mee dat als jij je optimaal wilt ontwikkelen en wilt groeien, moet je vaker voor een publiek spreken. De reden hiervoor is simpel. De meeste mensen vinden het hartstikke eng en je staat centraal onder een groep mensen. Daarnaast moet je teachable zijn. Probeer open te staan voor nieuwe dingen en blijf niet in vaste patronen werken. Mensen hebben 60.000 gedachten per dag. Hiervan is 85% negatief.  Houd je open en laat je niet teveel beïnvloeden door de negatieve gedachtes.

Hoe bereik jij je doel of je droombaan?
Je moet jezelf aanleren om te leren van de beste. Zoek de mensen op die datgene hebben bereikt, wat jij wil bereiken. Stel je vragen aan de experts. Mensen leven in vaste patronen en vaak gaat iedereen met de stroom mee. Om je succes en geluk te vinden, moet je durven om naast de stroom te lopen. Zorg ervoor dat je communicatief vaardig bent, want dan heb je altijd een baan. Presenteer je jezelf goed. Met andere worden zoek een design in jezelf. Straal uit wie je bent. Dit is je eerste indruk namelijk.

Tot slot, ben je een trouble shooter of trouble maker? Iemand die een trouble maker is, betekent dat diegene voor meer drukte zorgt in jouw werkzaamheden. Een trouble shooter is iemand die jouw werk overneemt. Mensen worden ontslagen om wie ze zijn, dus denk na over deze onderwerpen en ga een mooie toekomst tegemoet. Wil je meer weten over deze lezing? Mijn collega heeft een interessante blog hierover geschreven. Lees het hier!

2014-11-28 12.08.59

Voor mij was dit een mooie afsluiting van de maand november en ik heb hartstikke zin in deze maand. Ik ga namelijk veel sollicitatiegesprekken voeren en de stageplekken vullen bij de gemeente Zaanstad met jong talent! Wil jij er ook één zijn? Bekijk de vacatures!

You may also like

2 reacties

Geef een reactie