Dubbellevens van excellente studenten

Uitdaging, excelleren, bezig zijn met nevenactiviteiten en gewoon jezelf zijn, dat kan! Dit is het bewijs uit het boek van ‘Dubbellevens’ die Nico Keuning schreef voor de HvA.

In dit boek wordt het leven van acht studenten omschreven als dubbel. Een studentenleven, namelijk het reguliere programma en anderzijds een excellente leven, namelijk het honours- en excellentieprogramma. Als jij je afvraagt waar deze studenten hun tijd vandaan halen. Dan heb ik een simpel antwoord. Deze studenten stellen prioriteiten, zijn gestructureerd en hebben discipline. Zij stellen vooraf een doel en daar werken zij naar toe. Als je iets met je passie doet en er energie uithaalt, dan ga je ermee door zonder bij na te denken. In diverse hoofdstukken kwamen deze studenten naar voren als netwerker, vormer, deler, planner, belegger, zakenvrouw of marketeer.

Het boek begint met de inleiding: geen kloof maar een brug. Het eerste hoofdstuk impliceert dat er geen kloof tussen de studenten zit, die meer willen, maar het is juist een brug naar het succes toe. Het volgen van excellentieprogramma’s leiden studenten naar een andere wereld toe. Je krijgt met verschillende werkvormen, docenten en studenten te maken. Je wordt uitgedaagd om op een andere manier naar vraagstukken te kijken. Dit boek lees je makkelijk in één keer uit en dan ben je een stuk wijzer over excellentie, uitdaging, studeren en mooie kansen die voorbij komen.

Wil je meer informatie over het boek? Klik dan hier.

Voorzijde-Dubbellevens-Excelleren-in-het-hbo-187x300

 

You may also like

Geef een reactie