Een Aanrader voor iedereen

reuniDe Reünie van Simone van der Vlugt heb ik bijna in één keer uitgelezen. Een literaire thriller, dat je tot de laatste bladzijde in
spanning houdt. Het gaat over vriendschap, pesten, depressie, liefde en carrière. Het verhaal is met veel vaart geschreven en het boek is steeds moeilijker weg te leggen. De hoofdpersoon is Sabine die worstelt met het verleden. Het verhaal begint bij een belangrijkste gebeurtenis die in het verleden van Sabine heeft plaats gevonden. Sabine fietste haar beste vriendin Isabelle achterna en verloor haar uit het oog. Sindsdien heeft Sabine Isabelle nooit meer terug gezien. Daarna maakt het verhaal een sprong naar de toekomst. Sabine, die nu volwassen en afgestudeerd is, worstelt nog steeds met haar verleden. De verdwijning van Isabelle blijft haar achtervolgen. Opeens na de aankondiging van de middelbare school reünie, staat het leven van Sabine helemaal op zijn kop. Ooit waren Sabine en Isabelle hartsvriendinnen, dat veranderde nadat Isabelle de populairste meisje van de school werd. Niet alleen het vriendschap verdween, maar er stond opeens een andere Isabelle voor Sabine die haar leven niet makkelijk maakte. Toch leeft Sabine met een schuldgevoel. Als zij met Isabelle die dag mee was gefietst dan was zij misschien nooit verdwenen. Hier begint de zoektocht van Sabine om antwoorden te zoeken naar de verdwijning van Isabelle, waarbij jij het antwoord pas aan het eind van het boek kan verwachten. Een psychologische thriller die je duidelijk in het verhaal meesleurt totdat jij het uitleest. Prachtig boek met veel emotie. Kortom, een aanrader voor iedereen.

Ik heb meerdere thrillers van Simone van der Vlugt gelezen, maar dit boek vind ik tot nu toe de beste. Het boek was de beste thrillerdebuut in 2004 door Crimezone en daarnaast kreeg dit boek een nominatie voor de NS publiekprijs 2005.

Meer informatie over de schrijver kun je op deze site vinden: http://www.simonevandervlugt.nl/

You may also like

Geef een reactie