Een lezing vol met inspiratie

Vrijdag 12 december was sessie 2 over persoonlijke ontwikkeling door Anatol Kuschpeta. Na sessie 1, klik hier, was sessie 2 gefocust om de juiste vaardigheden te ontwikkelen om succesvol te zijn in wat je doet of wilt bereiken. Nieuwsgierig? Lees dan mee.

Hoe kom je in een andere league?
In alles wat je doet en wat je gaat doen, bereid je je voor en val op in alles wat je doet. Eigenlijk is het dare to be different. Zoals je in mijn vorige artikel hebt gelezen. Ga niet met de stroom mee, maar ga er ook niet tegen in. Loop langs de stroom en val op in wat je doet.

2014-12-12 11.29.02

Wat drijft de succesvolle mensen en hoe handelen zij daarin?
Er zijn namelijk twee basis angsten in een mens: “angst voor het onbekende en angst van afwijzing”. Deze angsten drijven de mensen om juist wel iets te doen of juist niet. Als je jezelf continu weet te ontwikkelen en je maakt een vertaalslag naar jouw ontwikkelen en je weet je angsten weg te houden dan ga je naar een andere league. Blijf in een teachability modus, dus blijf je aanpassen en leren. Anatol vindt het bijvoorbeeld hartstikke eng om voor een groep te spreken, maar doordat hij steeds afspraken maakt, zoekt hij de angst van het onbekende op. Zo weet hij elke keer met zijn verhaal het publiek te inspireren.

Trouble- shooter of trouble-maker?
In mijn vorige artikel stond ben jij een trouble-shooter of trouble- maker? Wordt in dit geval een trouble-shooter. Met andere woorden wordt een ultieme ontzorger. Zorg ervoor dat mensen blij worden met je. Op die manier val je op en zijn mensen eerder bereid om je te helpen.

Wil je opvallen en onder de aandacht komen?
Ga voor publiek spreken. Maar hoe ontwikkel je uitstekende skills voor public speaking? Hoe krijg je de massa mee? Anatol’s stelling is: “hij of zij die meest overtuigd is in wat hij of zij zegt, krijgt de massa mee.” Als je tegen je zin iets moet meegeven dan krijg je de massa niet mee. De massa let namelijk ook op je houding. Je houding zegt soms meer dan je woorden. Wees daar bewust van. Zorg eigenlijk ervoor wat je vanaf nu gaat zeggen dat je daar 100% achter staat en erin gelooft. Je lichaam handelt daar automatisch naar.

Mismatcher en matcher
Heb je wel is over nagedacht of je een mismatcher of matcher bent? Een mismatcher is nooit eens met een besluit, overleg of andere zaken. Matcher is iemand die overal dingen verbindt en verbanden zoekt. Degene zoekt overeenkomsten in plaats van verschillen. In een ambtelijke organisatie heb je meer te maken met mismatchers. In zo een organisatie moet je helder en kritisch blijven en niet akkoord gaan met besluiten. Elk persoon is een mismatcher of matcher, maar de vraag is wat ben je meer? Op het moment dat je deze verschillen ziet kan je op invloed hebben en mensen hierop aansturen.

Drie concepten
Tot slot zijn drie concepten: “zelfvertrouwen, zelfverzekerdheid en eigenwaarde”. De mensen die Anatol vaak ontmoet zijn mensen met weinig zelfvertrouwen of geen zelfvertrouwen. Succesvolle mensen hebben weinig zelfvertrouwen en hebben de drive om te groeien. Lef is het vermogen om het gebrek aan zelfvertrouwen aan te gaan. Lef is niks anders dan je dromen najagen.  Zelfverzekerdheid komt vanzelf en komt door communicatieve waarde. Hoe beter je communiceert hoe meer zelfverzekerder je bent. Eigenwaarde creëer je zelf. Maak afspraken met jezelf en houd je eraan. Eigenwaarde kan je snel bouwen. Maak geen onrealistische afspraken. Op het moment dat je afspraken maakt, waar jij je niet aan kan houden, dan haal je jezelf naar beneden.

Het pad van het leven is jezelf ervaren <3

 

You may also like

Geef een reactie