Gastblog: van student naar young professional

Sahar vroeg laatst aan mij of ik het leuk zou vinden om een inspirerend verhaal te schrijven voor haar blog. Een verhaal dat gaat over mijn reis als student naar young professional. Op dit moment ben ik alweer driekwart jaar werkzaam.

5havo

Als je mij aan het begin van de 5e op de havo vroeg welke studie ik wilde gaan doen had ik geen idee. Wel wist ik dat ik economie en aardrijkskunde leuke vakken vond, maar een studie kiezen was erg lastig hoor. Wat een keuze had je. Halverwege de 5e wist ik het eigenlijk nog steeds niet. En omdat ik op een gegeven moment toch een keuze moest maken heb ik uiteindelijk een brede studie gekozen, namelijk Bedrijfskunde Management Economie en Recht. Achteraf was het een super keuze, want ik zat hier goed op mijn plek.

Bedrijfskunde Management Economie en Recht

De studie stond voornamelijk in het teken van bedrijfsprocessen en recht. Al snel kwam ik achter dat ik recht vreselijk vond. Ik vond het saai en zeer slaapwekkend. Maar de bedrijfsprocessen waren juist interessant! Tijdens mijn hbo studie merkte ik dat ik mij verder wilde ontwikkelen naast het reguliere traject. Hierdoor heb ik twee excellentieprogramma’s en een honoursprogramma gevolgd. Een gave ervaring waarbij je een heleboel nieuwe dingen leert en nieuwe mensen leert kennen.

Laatste jaar

Het laatste jaar van mijn hbo stond in het teken van een minor, afstuderen en een premaster waardoor ik na mijn hbo meteen kon doorstromen naar een master op de universiteit. Het combineren van de premaster met het afstuderen was zwaar. Ik maakte avonden tot middennacht, ik had stress ten top en een overload aan huis- en leerwerk dat af moest. Maar achteraf was het een jaar waarin ik veel heb geleerd. Na mijn hbo heb ik de master beleid, communicatie en organisatie op de VU in Amsterdam gedaan. Ook hier merkte ik dat ik de proceskant van organisaties het interessantste vond. Ik wilde hierin graag verder.

Hema

Tegenwoordig werk ik op het hoofdkantoor van de HEMA in Amsterdam als stockplanner voor babymode. Een hele brede en uitdagende functie waarbij de logistieke bedrijfsprocessen centraal staan. Ik zit hier helemaal op mijn plek en heb het super naar mijn zin.
Ik kan eigenlijk wel zeggen dat ik nooit helemaal heb geweten wat ik wilde precies worden. Het is een kwestie van je hart volgen en keuzes maken waar voor jou de uitdaging en het plezier ligt. Als je die leidraad aanhoudt, wordt de reis die je aflegt alsmaar mooier.
Liefs,
Yvette

You may also like

14 reacties

  1. Mooi geschreven en herkenbaar. Ik moest op mijn 16de een schoolkeuze maken en koos uiteindelijk voor de verpleging. Als ik nu 16 zou zijn zou ik heel wat anders kiezen :). Zo te lezen heb je zeker niet stil gezeten tijdens je studie. Super want daar heb je nu alleen maar profijt van.

  2. Heb zelf jaren spijt gehad van mijn eigen studiekeuzes, want ik merk nu dat heel erg veel jobs waar ik wel interesse in heb gewoon niet in aanmerking komen omdat ik niet de juiste diploma’s heb.. Maar ik heb altijd wel graag gestudeerd dus niets houdt me tegen om nog wat bij te studeren (ook al is het al 6 jaar geleden sinds mijn master!)

  3. Ik wist op de middelbare school ook niet goed welke studie ik moest kiezen, of wat ik wilde worden. Nu ben ik 30 en weet ik het eigenlijk nog steeds niet :-).
    Fijn dat het voor jou goed uitgepakt heeft en je nu een leuke baan hebt die bij je past.

Geef een reactie