happiness

Afgelopen maand heb ik een bijzondere en inspirerende lezing mogen bijwonen. Het ging over het geluk in je leven. Hoe jij je geluk kan opzoeken. De lezing werd gegeven door een psycholoog uit Canada, ook heeft hij de afgelopen week verschillende lezingen gegeven in Amsterdam en Maastricht.

Door middel van deze lezing maakte hij ons bewust over de denkwijze van de mens. Zonder er bij na te denken valt de mens de negatieve dingen meer op dan de positieve dingen. Ga het bij jezelf maar na. Stel je voor dat jij een leuke dag hebt gehad en als er dan ook maar iets misgaat, dan ga jij daar over nadenken. De meeste mensen blijven dan hangen in die negatieve gedachte. Theorie Illusie geeft aan dat onze aandacht sneller de negativiteit zal opvangen. Dit is slechts een theorie, maar in de praktijk komt dat vaak voor. Ik kon mijzelf hier ook in vinden. Als iemand je iets vraagt, dan heb ik vaak de neiging om met iets negatiefs te beginnen. Al is het iets kleins. Dit geldt ook voor ouders. Er is een grote onderzoek gedaan waarbij ouders werden gebeld. Aan de ouders werd het volgende gevraagd: Op het rapport van uw kind staan vier achten en een zeven. Naar welk cijfer kijk je als eerste. De meeste ouders gaven een antwoord dat zij als eerste naar een zeven kijken. Hieruit kan er geconcludeerd worden hoe men als eerste de negativiteit opnoemt. Als je dit zo hoort denk je ‘oh ja natuurlijk.’Je kunt deze lijn van negativiteit ook doortrekken naar dagelijkse dingen. Stel je voor je hebt een nieuwe telefoon, de eerste, tweede en misschien de derde dag voelt die telefoon nieuw. Maar daarna?

Wat wij aan ons zelf zouden moeten veranderen is de denkwijze. Een goede vraag aan je kind kan zijn: wat ging er goed vandaag? Of een vraag beginnen met waar ben jij goed in? Vaak moet men hier langer over nadenken maar op deze manier prikkel je mensen wel om echt op zoek te gaan naar positiviteit. This is the key to your happiness.

Bron: lezing van Tayyab Rashid

http://tayyabrashid.com/

You may also like

Geef een reactie