Help, ik moet een scriptie schrijven!

Ik ben geslaagd voor mijn hbo-diploma! (Lees mijn vorige artikel). Tijdens mijn opleiding heb ik van veel dingen genoten. Een Bedrijfskunde studie is breed, maar je kan ook je eigen draai aan geven. Zo heb ik in mijn tweede studiejaar het excellentie-programma Creatief Schrijven gevolgd. Dit heeft geleid tot bloggen. In mijn derde jaar heb ik mij in het honoursprogramma Kennismanagement 3.0 verdiept en in combinatie met mijn minor heb ik kennisgemaakt met het onderwijs (een baan in het onderwijs). Vierde jaar bestond uit stage en afstuderen. In het vierde jaar was het aftellen begonnen en ik dacht het einde is inzicht: “ik heb bijna mijn bachelordiploma op zak!” Toch liep de scriptiefase niet helemaal vlekkeloos. Vandaag deel ik tips over het schrijven van een scriptie.

Planning
Begin gelijk op dag één met een planning. Zorg dat je duidelijk de deadlines voor ogen hebt.

Afstudeerbedrijf
Ga in gesprek met je bedrijfsbegeleider. Probeer in het bedrijf verschillende medewerkers aan te spreken om inzicht te krijgen in het werkelijke probleem.Vraag zeker één keer in de twee weken feedback op je stukken zowel aan je schoolbegeleider en bedrijfsbegeleider.

Interview
Wees niet bang om tijdens de interviews door te vragen. Je zult merken dat de medewerkers altijd bereid zijn om je te helpen en mee te werken aan je onderzoek.

Structuur
Zorg voor een duidelijke structuur in je scriptie. Het moet logisch zijn en een buitenstaander zou in één keer je verhaal moeten begrijpen. Vraag aan je medestudenten feedback. Als je heel lang naar je eigen stuk kijkt, dan zie jij je eigen fouten niet meer.

Motivatie
Heb je moeite met het schrijven je scriptie of heb je geen motivatie meer? Probeer dan ook op andere plekken aan je scriptie te schrijven. Voor mij werkte de bibliotheek heel goed. Zoek een plek op waar je veel rust hebt en niet afgeleid wordt.

Studiemeesters
Kom je er toch zelfstandig niet uit? Dan zijn de Studiemeesters echt een aanrader! Als je moeite hebt om scriptie te schrijven dan helpen deze mensen je met alle liefde. Voor motivatieproblemen kan je terecht voor studiedagen. Je zit van 9 tot 5 aan je scriptie met een strakke planning. Je krijgt meer gedaan als je zelfstandig aan het werk bent! Of wil je inhoudelijk sparren dan kan je voor een uurtje per week of per maand sparren met een expert. Bekijk voor meer informatie: http://www.studiemeesters.nl/

 

Hebben jullie al een scriptie moeten schrijven en hoe is dat bevallen?

You may also like

Geef een reactie