Internationale vrouwendag 2015

Afgelopen week kwam ik een artikel tegen over de internationale vrouwendag op 8 maart. Dit artikel gaf mij de inspiratie om een artikel te schrijven over dit onderwerp. Vandaag zet ik twee vrouwen die belangrijk zijn in mijn leven in het zonnetje. Lees hier de blog van mamaexpert.be waar ik inspiratie vandaan haalde. Complimenten aan anderen geven zijn een van de mooiste dingen. 

Mijn moeder <3
De belangrijkste en mooiste vrouw is mijn moeder. Ik heb veel respect voor haar. Zij is mijn inspiratie en voorbeeldvrouw in mijn leven. Helaas is mijn moeder niet meer bij ons. Op mijn vijftiende leeftijd heb ik haar aan kanker verloren. Deze periode ligt ver achter me, maar heeft zo een impact op mijn leven. De manier hoe ze tegen de ziekte vocht en wat zij mij bij heeft gebracht, maakt mij tot wie ik nu ben.

Mijn moeder had grote wensen voor mij en die wensen, vervul ik met alle liefde. Mijn ouders komen uit Pakistan. In Pakistan mocht mijn moeder als kind nooit naar school van haar vader. Toen mijn familie mijn opa onder druk zette, besloot mijn opa haar op school in te schrijven. Hij schreef mijn moeder echter voor een te hoog niveau in. Door dag en nacht te studeren heeft mijn moeder het niveau gehaald. Elke keer als ik hierover vertel, krijg ik zoveel energie om te studeren.

Voordat mijn moeder het gevecht verloor tegen de ziekte, heeft zij mij alles verteld over het leven en familie. Ik luisterde graag naar haar verhalen. Door haar verhalen ben ik geïnspireerd geraakt en het heeft mij de kracht gegeven om zonder haar door te gaan. Mijn moeder die er niet meer is, heeft het goed voor elkaar gekregen om mij de weg te wijzen. Zij verdient het grootste compliment <3

Pakistaanse vriendinnetje <3
De tweede persoon die ik graag in het zonnetje wil zetten, is een Pakistaanse vriendinnetje. Op mijn 17e verjaardag leerde ik haar kennen bij mijn tante. Sindsdien zijn wij hele goede vriendinnen. Zij steunt mij met alles en zij geeft altijd complimenten. Eigenlijk geven we elkaar complimenten, haha! Ik kijk tegen haar op. Na haar VWO had zij gelijk een werkgever die haar studie wilde betalen. Als je wil weten hoe je werken en studeren kan combineren, moet je bij haar wezen. Een bijzondere vriendin die een compliment verdient; je doet het goed! InshAllah (met godswil) heb jij snel je masterdiploma behaald.

Deze twee personen zijn mij lief erg lief. Wie zet jij  vandaag in het zonnetje? Geniet van het mooie weer en wees lief voor elkaar! 


You may also like

2 reacties

Geef een reactie