Laat dingen los voor het behalen van je doel

Hello there,

Personal update: ik blijf weinig schrijven… Ik weet het, maar ik merk dat de nieuwe studie veel tijd in beslag neemt. De tijd die ik met mijn studie Bedrijfskunde MER had om te schrijven, heb ik helaas niet meer. Veel mensen vragen zich nou af wat ik aan het studeren ben. Ik was toch al afgestudeerd!? Je kunt mijn vorige artikel studie leraar economie lezen. In dit artikel heb ik geschreven dat ik de kopopleiding docent economie volg. Onderwijs is mijn passie en door het volgen van deze opleiding geniet ik er volop van. In het begin was alle drukte en het werken op een vmbo-school zwaar. Soms moet je afstand nemen van alles en focussen op je belangrijkste doel. Mijn belangrijkste doel voor dit jaar is de kopopleiding docent economie halen.

 

Voor dit doel moest ik in het begin veel opofferen. Aan het begin van de nieuwe studie werkte ik iets meer dan 16 uur per week bij Bijlesleraar. Dat heb ik altijd prima kunnen combineren naast mijn studie Bedrijfskunde MER. Ik moest daarmee stoppen. Achteraf gezien ben ik wel blij met de keuze.

Bij Bijlesleraar heb ik drie jaar lang met veel plezier gewerkt. Van bijlesdocent, tot backofficemedewerker en vervolgens werd ik coördinator van Bijlesleraar. Op een gegeven moment merkte ik dat ik niet meer werd uitgedaagd. Het kostte mij meer energie dan het mij opleverde. Het moment dat jij beseft dat iets meer energie kost dan het je oplevert, moet je ermee stoppen. Bij mij kwam het besef te laat. Ik zat zo erg vast dat ik naar mezelf niet kon bevestigen dat ik daar moest stoppen. Uiteindelijk toen het echt te druk werd met mijn studie stopte ik pas.

Mijn nieuwe opleiding duurt een jaar. Nu dat ik eindelijk geland ben op mijn nieuwe opleiding en stage, ga ik hopelijk al richting de afronding. Zo snel kan dus een jaar voorbij gaan. Ik hoop binnenkort meer te schrijven, heb genoeg inspiratie, nu de tijd nog goed indelen 🙂

Quote van vandaag: ‘soms moet je veel dingen loslaten om een doel te behalen’

 

You may also like

Geef een reactie