Een leerling die ik Coco noem

Hi allemaal,

Vandaag geef ik jullie een inkijkje in mijn wereld als docent. Ik heb een van mijn leerlingen beloofd dit verhaal te delen. Ik noem haar Coco (dat is haar bijnaam die ik per ongeluk heb gegeven).

Periode onderwijs

Haar naam is Coco. Vorig jaar gaf ik haar een periode economie in de tweede klas. Periode onderwijs wordt op vrije scholen aangeboden. Dat betekent dat ze drie weken lang elke ochtend economieles kreeg van mij. Het is een vrolijk meisje dat zich niet altijd aan de regels houdt. Na een paar keer waarschuwen op haar kauwgom gebruik, kreeg zij van mij straf. Coco moest 100 x opschrijven dat zij geen kauwgom mocht kauwen in de les. In eerste instantie schrok ze daarvan, maar aan het einde van de periode heeft ze in haar periode schrift op geschreven dat ze het een leuke straf vond en er enorm om heeft gelachen. Uiteindelijk heb ik er ook wel om gelachen. Zij had namelijk met zoveel plezier die strafregels geschreven, haha. Ik verbaasde mij daar eigenlijk ook om.

Herfstvakantie

Na de herfstvakantie kreeg ik haar weer in de klas. Inmiddels zit zij in de derde klas. Zij vond het super leuk dat ze van mij weer economieles kreeg. De tweede of derde dag ging ik de namenlijst af. Vraag mij niet waarom, maar in mijn hoofd had ik dat zij Coco heette. Op een gegeven moment zeg ik in de klas tegen haar je heet Coco toch. Zij keek mij aan en de manier waarop zij mij aankeek, dacht ik oeps ik ben haar naam vergeten. Ze vroeg zich werkelijk af hoe ik aan de naam Coco kwam. Ik weet het gewoon niet meer. Later tijdens de les zegt ze: ” U mag mij Coco noemen. Alleen dan mag ik u ook Coco noemen” Haha, ik heb er enorm om gelachen. De afgelopen drie weken zijn weer voorbij gevlogen. De periode is inmiddels afgelopen en ik ben inmiddels begonnen om een periode aan 4 havo te geven. Die zijn ook grappig en om te lachen, maar daar wordt zeker harder gewerkt!

Lieve Coco,

Zo blijf ik je zeker noemen. Je bent een vrolijk meisje dat iedereen aan het lachen maakt. Pas wel op soms praat je teveel en dan moet ik je apart zetten. Vind je vast minder leuk 🙂 Verdriet hoort bij het leven, dus als je een keer verdrietig bent, onthoud je bent een mens 🙂 Wederom heb je een leuke tekst in je schrift geschreven over je bevinding van mijn lessen. 

You may also like

10 reacties

  1. wat een leuk stukje en wat leuk dat je ook echt een stukje hebt geschreven over haar zoals zij vroeg in haar nawoord.
    soms heb je dat bij mensen dat je ze een naam geeft die je bij hem/haar vindt passen.

Geef een reactie