Lovely memories #maart

Regen regen en regen, maar maart is voorbij! Maart roert zijn staart, dat hebben we gemerkt hoor. Aan het begin van de maand hadden we heerlijk weer en aan het eind van de maand hadden we vreselijk weer. Het waaide en regende, je werd zo omver gewaaid, haha. In dit artikel blik ik terug op wat de maand maart zo bijzonder maakte voor mij. Lezen jullie mee?

Rijbewijs gehaald
Ik ben op 23 maart 2015 geslaagd voor mijn rijbewijs! Ja ik mag nu ook de weg op. Rond september/oktober was ik begonnen met lessen bij Habboul. Ik begon heel goed en leerde snel te rijden. Het waren hele gezellige lessen en ik heb van alles meegemaakt. Ik kan de rijschool Habboul echt aanraden. Heel servicegericht en gezellige lessen waren het. Ik heb bij een meisje lessen genomen, omdat ik dat prettig vond. We hebben van alles meegemaakt.

Als ik in de auto zat, gebeurde er regelmatig iets. Hier een aantal gekke en onvergetelijke incidenten:

De eerste paar lessen lopen altijd moeizaam doordat je nog onzeker bent. Sommige mensen worden ongeduldig, wat ik soms kan begrijpen. Ik reed niet eens tien minuten en de auto wilde mij van rechts inhalen. Twee minuten verder was al een stoplicht. Mijn rijles docent accepteerde dat niet. Zij ging vol op het gas, waardoor de auto die probeerde in te halen niet meer kon inhalen en om deze reden kwam hij op de verkeerde rijstrook. Zo dat was schrikken, maar terecht. Als die man geduld had, stond hij nog op de goede rijstrook. Die man was trouwens echt asociaal, want hij reed daarna nog door rood.

November
Rond november, was mijn les bijna afgelopen. We gingen een leerling ophalen. Ik moest op een paar voetgangers wachten, maar de bestuurder achter ons werd heel ongeduldig en hij begon te toeteren. We reden door en ik ging ergens parkeren. Die bestuurder stopte met de auto en begon ruzie te maken met mijn rijles docent. Hij begon mijn rijles docent de regels uit te leggen. Haha die was niet goed bij zijn hoofd. Als mensen ongeduldig zijn is één, maar dan nog de betweter lopen uithangen.

December
In december mocht ik beginnen om op snelwegen te rijden. Super cool trouwens, ik voelde me vrij, jeej, haha. We reden in de avond op de snelweg, waar een ongeluk was gebeurd. We moesten afremmen. Op een gegeven moment stonden er pionnetjes en daar mochten wij niet rijden. De auto daarvoor reed tussen die pionnetjes. Dat hadden wij niet eens gezien. Op een gegeven moment zie ik dus dat ik tussen de pionnetjes reed en ik zei als grapje tegen mijn rijles docent, nou lekker dan, laat je mij hier ook een oefening doen. Twee seconde later stonden we stil voor het stoplicht. Ineens wordt er bij mijn kant de deur open gedaan door een politieagent. Hij stond namelijk bij het ongeluk met de auto. Hij begint te schreeuwen naar ons. Dit is geen doen om zo te rijden blabla. Boem, keihard de deur dicht na zijn geschreeuw. Wij schrokken allebei ons rot en het duurde even voordat ik doorhad wat er gebeurde. Nou voortaan maar de deur op slot. Zo gaat een politieagent toch niet optreden? Serieus, voor hetzelfde geld raakte ik in paniek. Het is altijd nog een lesauto. Achteraf konden wij er alleen maar om lachen.

De laatste paar maanden vond ik de snelweg opeens eng. Ineens had ik minder zelfvertrouwen. Op een gegeven moment reed ik de snelweg op. Aan mijn linkerkant reed de bus. Ik kon hem inhalen, want hij gaf geen richtingaanwijzer, maar wat doet de buschauffeur? Hij gaat gewoon een rijstrook naar rechts, terwijl ik nog aan het inhalen was. Nou ik ging wel even opzij, maar schrok me rot. Nou speaking about het eng vinden op de snelweg. Die buschauffeur heeft geen eens richting aangegeven. Wie heeft hem een rijbewijs gegeven?

Februari & Maart
De periode februari en maart liep wat rommelig. Dus de focus lag meer om mijn zelfvertrouwen in het verkeer terug te vinden. Wanneer mijn rijles docent na mij nieuwe leerlingen had voor de proefles, ging die les niet door om wat voor reden dan ook. Leuk was wanneer mijn docente een proefles had met nieuwe leerlingen na mij. Ik had dan soms het geluk dan ik langer door mocht rijden wanneer de proefles toch niet door ging. Dit was bij een van mijn laatste lessen ook het geval.

Maandag 23 maart 2015 examen! Ik had daarvoor al een uurtje gereden. De spanning begon toe te nemen. Het werd erger toen ik achter kwam dat mijn rijles docent niet mocht meerijden, omdat er twee examinatoren meereden. Eentje was namelijk in opleiding. At the end, viel het mee. De les ging goed, we hadden een prima gesprek en ik ben GESLAAGD!

 

Hoe was maart voor jullie?

You may also like

4 reacties

Geef een reactie