Moslimbloggers ramadan eid winacties

Salaam,

Allereerst wens ik jullie allemaal een mooi en gezegend ramadan maand toe. Vandaag lees je meer over de ramadan, blogshop eid-ul-fitr en je kan 10 keer meedoen aan een winactie. Tof he, doe je mee? Ik wil graag Chaima (https://toffekids.tumblr.com/) van toffe kids bedanken met de link naar mijn blog.


Mijn blog

Voor degenen die mijn blog niet kennen, mijn naam is Sahar Ahmed en ik ben gepassioneerd in wat ik doe. Ik ben een economie docente in Haarlem. Tevens doe ik de masteropleiding economie aan de HvA. Ik blog ruim drie jaar alles over studie, persoonlijke ontwikkeling en ik geef tips over het volgen van je passie. Ik ben 25 jaar en hoop over anderhalf jaar klaar te zijn met mijn master. Ik vermaak mij elke dag met mijn leerlingen en wekelijks met mijn studiegenoten. Vind je het leuk om mijn verhalen te volgen, dan ben ik het meest actief op mijn facebookpagina: www.facebook.com/bysahar.nl

Ramadan

Ramadan is voor mij veel meer dan vasten. Ik zeg altijd verspreid zoveel mogelijk liefde. Liefde naar de mensen die het niet goed hebben. Wees liefdevol naar je familie, vrienden en kennissen. Ik geloof oprecht dat je veel bereikt als je even naar iemand lacht of behulpzaam bent naar anderen.

Kom uit de wereld van social media en ga persoonlijke gesprekken aan. Het is zwaar dit jaar, want we vasten ruim 18 uur. In de ochtend sta ik om half drie op om het ontbijt klaar te maken en rond kwart voor tien s’avonds mogen wij weer eten en drinken. We mogen ook geen water drinken. Vasten betekent dat je niet eet en drinkt en je staat stil bij wat voor persoon je bent. Verder sta ik stil bij hoe ik mijn leven leid en ik reflecteer in hoeverre ik mijn geloof volg (praktiserende moslim).

We hebben het helaas zwaar met de negatieve nieuwsberichten, maar dat betekent niet dat we ons door mee moeten laten beïnvloeden. Ga meer lezen over het geloof (islam), verdiep je in hoe ons profeet Mohammed s.a.w. zijn leven heeft geleid. Lees de koran om te weten wat Allah zegt. Doe kennis op en neem niet alles aan wat andere mensen zeggen. Dan zul je vanzelf merken dat je dichterbij Allah komt. Moge Allah ons deze Ramadan helpen om ons imaan te versterken, insha Allah. Imaan betekent meer praktiseren van het geloof.

Eid

Deze bijzondere maand sluiten we af met een feest: Eid-ul-Fitr (Suikerfeest). Ik vier dit altijd samen met mijn familie door uitgebreid te ontbijten of te dineren. We verdelen de taken. Ik maak bijvoorbeeld voor iedereen rotti’s. Ik heb er nu al zin in als ik eraan denk, haha.

Winactie

Zoals ik al aan het begin van het artikel heb aangekondigd, je kan iets winnen tijdens deze maand. Vanwege de ramadan geef ik leuke hijabs/sjaals weg! Ik ga twee personen blij maken. Hieronder de foto’s van deze leuke hijabs/sjaals. Laat in een comment achter welke combinatie van sjaals je wilt winnen. Je kan meedoen tot en met vrijdag 9 juni 2017. Ik maak 10 juni of uiterlijk 11 juni de winnaar bekend.

Veel succes met het vasten en geniet van deze mooie maand. Lees je de volgende blog en maak daar ook kans om iets leuks te winnen. De volgende blog die je kan lezen: www.waymadi.nl/2017/06/02/moslimbloggers-eid-winacties/

Een glimlach naar een ander zorgt voor verspreiding van liefde <3

Liefs, Sahar

You may also like

35 reacties

 1. Assalaamu alaikum, ik ben hier naar toe gehopt en ben nieuw! Als eerst zou ik zoooo graag je rotti recept willen hihi. En ik doe graag mee! Om cadeau te geven aan mijn lieve nicht/best friend op Ied. Als ik win kies ik, denk ik naar haar smaak, de tweede! Liefs Umm-Ibrahim

 2. Salaam oualikoum. Hop hop en ik ben op jouw leuke blog beland.
  Ik vind de eerste combinatie hijabs erg mooi. Dan geef ik ze aan mn dochters (9 & 8 jaar) omdat ze goed bezig zijn met het gebed.
  Dus bij deze doe ik mee

  Liefs rachida

 3. Hoi Sahar,
  Leuke winactie, ik doe graag mee. Ik zou willen koezen voor de tweede optie. Erg leuk om je blogs te lezen, doe ik graag. Veel succes/plezier met de ramadan.
  Groetjes Arzu Katanalp

 4. As salaamoe alaykoem wa rahmatullaahi wa baarkatuh!

  I am innnn! De zwarte sjaal met patroontje. Moge Allaah jullie rijkelijk belonen!

  Hayaaki Allaah

 5. Salaam alaikum,
  Leuk dat bloghoppen en de winacties
  Ik doe graag mee voor het eerste setje.

  Veel succes met je master en een mooie maand toegewenst!

 6. Salaam alaikum ❤
  Je hebt het allemaal zo mooi verwoord, mashaAllah! Als (nieuwe) bekeerlinge kan ik mij hier helemaal in vinden ❤
  Heel graag doe ik mee, de tweede combinatie is zo mooi.
  Ik wil je graag een heel mooie en gezegende maand toe wensen
  Liefs

 7. Salaam aleykoem wa rahmatoellah,

  Allereerst wens ik je een gezegende ramadan toe.
  Ik vind het erg leuk om de andere deelnemende blogs te lezen. Heb er eindelijk even tijd voor gevonden.

  Liefs Nancy

 8. Salam alaykum. Ik doe mee in sha allah. Vind de onderste persoonlijk het mooist. Ik heb altijd moeite om die sjaals op mijn hoofd te laten, ze schuiven altijd over mijn ogen haha. Ik denk dat dat stofje super zit 😉 Geweldig dat jullie dit allemaal doen, moge allah jullie 1 voor 1 belonen

Geef een reactie