My journey to Pakistan

De tijd voor de kerstvakantie is de drukste periode voor iedereen. Ik had een reis naar Pakistan geboekt.  Vrijdagmiddag (20 december) vertrokken we via Dubai naar Pakistan.  Tijdens deze reis besefte ik dat ik na zes jaar mijn familie weer mocht bezoeken.

foto emirates

Tijdens deze reis genoot ik van elk moment. Toen we in Karachi waren aangekomen, maakte ik gelijk kennis met de mentaliteit van de Pakistanen. Het is niet meer hetzelfde, als zes jaar geleden, het was totaal anders dan hoe ik gewend was. Mijn broertje en ik stonden netjes in de rij voor een paspoortcontrole. We stonden al heel snel in de rij en na 5 minuten stonden de rest van de passagiers ook te wachten om hun paspoort te laten controleren. Op dat moment was er geen duidelijke rij meer, wat doen de mensen vervolgens? Zij gaan voordringen en duwen. Bizar, maar er werd gewoon gevochten om aan de beurt te komen. Ik dacht in 10 minuten klaar te zijn. Maar nee hoor, we stonden daar na 45 minuten nog. Wanneer de paspoortcontroleur er wat van zei, werd hij door zijn leidinggevende aangesproken. Volgens zijn leidinggevende moest hij zich daar niet mee bezig houden.’Gewoon degene controleren die als eerste komt.’  Ik zei er wel wat van. ‘Als je nou één rij maakt, dan ben je sneller aan de beurt, dan dat iedereen probeert voor te dringen.’ Toch was ik voorzichtig in wat ik zei. Je weet maar nooit hier, je kan zomaar worden aangevallen. Op een gegeven moment lieten wij ook niemand meer voor, maar liepen wij ook mee. Dit was onze warme welkom in Pakistan. Het moment wanneer ik mijn familie zag, zorgde ervoor dat deze hele reis de moeite waard was <3.

Enjoy your holidays and stay stuned for more updates 🙂

You may also like

1 reactie

Geef een reactie