Personal Branding, do you know yours?

Donderdag 11 december heb ik samen met mijn collega een personal Branding en LinkedIn workshop gegeven. De groep bestond uit 12 stagiair(e)s van verschillende niveaus. Het was ontzettend mooi om te zien hoe lastig zij dit onderwerp vonden.

De workshop duurde twee uur en het was het tweede evenement van het stagebureau (mijn stage). Het stagebureau van gemeente Zaanstad organiseert ongeveer drie evenementen per half jaar. Een introductieprogramma, tussentijdse bijeenkomst en een afsluitende bijeenkomst. Wij, de stagiaires zijn zelf verantwoordelijk voor de invulling van het evenement. Deze training was een tussentijdse bijeenkomst.

Wat is personal branding?
Het oproepen van een positieve emotionele reactie bij die mensen die voor jou belangrijk zijn door het ontdekken, zichtbaar maken en versterken van jouw onderscheidende waarde. Hoe jij presenteert, wekt positieve emotionele reacties bij de mensen waar jij om geeft en die om jou geven.

Deze studenten schreven een korte personal brand statement. In één minuut presenteerden zij hun geschreven statements. Iedereen had een ander verhaal. Iedereen is namelijk uniek. Zij werden gelijk hun comfortzone uitgehaald. Dit heeft tot hele mooie statements geleid.

2014-12-11 10.38.00 2014-12-11 10.37.46

Wat is het geheim?
Jouw missie in het leven is je personal brand! Practice what you preach <3
Ontdekken en vervolgens versterken en zichtbaar maken van waar JIJ voor staat en wat JIJ belangrijk vindt! Onderdeel zijn jouw passies en drijfveren. Je toegevoegde waarde maak je expliciet= MINDSET, een bepaalde gedachte die je om moet zetten en aantonen wat je te bieden hebt. Uiteindelijk is het een authentieke manier van uitdragen waar JIJ voor staat. Het is dus belangrijk om jezelf te zijn en vertrouwen te hebben. Alleen dan ben je in staat om je ware IK te laten zien en dan zullen de mensen daarin ook met je meegaan.

Bovenstaande klinkt lastig. Schrik niet, veel mensen zijn niet bewust van waar zij voor staan. De kunst is om bewust te worden en de volgende vragen te beantwoorden. Op deze manier helpt het je om je eigen personal brand statement te schrijven! Om een personal statement te schrijven moet je drie essentiële vragen beantwoorden: “wie ben je, wat wil je en waar wil je heen”.

Wie ben ik?
– Wat is jouw stijl? (Qua communiceren of type persoon)
– Wat zijn je kwaliteiten en valkuilen?
– Welke opleiding/werk doe je?
– Wat zijn je drijfveren, passies en ambities?

Wat kan ik ?
– Hoe doe je wat je doet?
– Wat maakt je uniek?

Wat wil ik?
-Wanneer ben je succesvol?
-Wat zijn je kernwaarden?
-Welke kansen zie je in de markt?
-Waar wil je later voor herinnerd worden?

Tot slot een tip: personal brand statement kan je zo op je LinkedIn profiel onder kopje samenvatting plaatsen.

IMG-20141211-WA0002 IMG-20141211-WA0005

You may also like

2 reacties

Geef een reactie