Personal- My hijab story TAG

Een tijdje geleden zag ik  ‘My hijab story TAG’ voorbij komen op de blog van Noorelnisa. Dit is de eerste keer dat ik een tag laat terug komen op mijn blog. Deze tag interesseert mij en tevens denk ik dat het een mooie aanvulling is op my journey to a hijab. Wil je alles weten over mijn hijab? Lees dan verder!


1] Hoe oud was je toen je begon met het dragen van de hijab?
Ik was 17 jaar. Nu is het dus ongeveer 6 jaar geleden.

2] Wat was de reden daar achter?
Op mijn dertiende vond ik het al leuk om met doeken te spelen. Toen was het nog speels bedoeld. Op mijn vijftiende voelde ik mezelf nog incompleet. Ik ben me toen meer gaan verdiepen in de Islam. Ik besefte dat een Hijab een must is en van binnen kreeg ik dat gevoel ook. Dus besloot ik: ik wil een hijab dragen. Toen ik mijn vmbo had afgerond, ben ik in die zomer begonnen met het dragen van een hijab. Ik had iets van als ik dan niet doe, dan doe ik het nooit meer. Nu is hijab een onderdeel van mijn leven.

3] In welk opzicht heeft het dragen van de hijab jouw leven veranderd?
Het dragen van mijn hijab maakt mij compleet. Elke dag ben ik me ervan bewust hoe ik mezelf laat zien en wat ik wil laten zien. De band tussen mij en Allah subhanatala is alhumdulillah versterkt.

4] Wat betekent de hijab (hoofddoek) voor jou?
Hijab betekent being modest to the outside of the world. Bescherm jezelf tegen negativiteit.

5] Hoe ga je om met negativiteit/kritiek met betrekking tot het dragen van de hijab? Gelukkig heb ik nooit met negativiteit te maken gehad. Mocht ik dat in de toekomst krijgen, dan leg ik het rustig uit. Meningen kunnen verschillen en ik respect de mening van iedereen. Uiteindelijk is het mijn keuze om een hijab te dragen.

6] Wat is jouw favoriet betreft het dragen van de hijab?
Hijab maakt mij compleet en zelfbewust in hoe ik me voel.

7] Wat is jouw hijab musthave accesoires?
Kapjes en veiligheidsspelden. Zonder die dingen kan ik mijn hoofddoek niet op zijn plek behouden. Daarnaast ben ik gek op de hijabs van Hazanah style! Binnenkort schrijft daar een uitgebreid artikel over.

8] Wat is het advies dat je wilt geven aan ‘beginnelingen?’
Overweeg jij om een hijab te dragen, maar ben je bang of durf je die stap niet te zetten? Luister dan naar je eigen gevoel. Voel het van binnen, maakt het dragen van een hijab je compleet of zorgt het voor extra belasting. Hijab zorgt voor continue een reflectie over jezelf. Ga niet twijfelen, omdat anderen wat over je kunnen zeggen, maar probeer je eigen hart en gevoel te volgen. Dan zal je altijd tevreden zijn met je keuze.

9] Wat is een hijab trend die je nooit hebt gesnapt?
Oeh, ik houd de hijab trends helemaal niet bij, haha, maar wat ik nooit begrepen heb is wanneer men meerdere kapjes en hoofddoeken op elkaar kunnen dragen. Dan heb ik het gevoel dat je het wel sneller warm hebt 🙂

10] Wat voor vragen krijgen je het meest te horen over het dragen van een hoofddoek? In de zomer krijg ik vaak de vraag: “heb je het niet te warm met die hoofddoek,” vooral als ik aan het tennissen ben! Ik kan er alleen om lachen. Wel kan ik ze dan uitleggen waarom ik het niet warm vind of hoe ik ermee om ga.

Wat vonden jullie van deze tag? Enjoy your day!

 

You may also like

1 reactie

Geef een reactie