Personal update: #afstuderen

Zo hier ben ik weer met mijn nieuwe lay-out en een nieuw artikel . Lees je mee wat ik de afgelopen weken heb gedaan?

Stage P&O
In januari heb ik mijn stage op de P&O afdeling succesvol afgerond. Ik heb een leuke tijd achter de rug. Samen met mijn lieve collega heb ik de afgelopen vijf maanden, 30 tot 40 stagiaires mogen plaatsen. Het is onwerkelijk, maar het is een mooi aantal! Het geeft je bron van energie, omdat je wat voor deze studenten kan betekenen.

Wat mis ik het meest van mijn stage?
Mijn lieve collega waar ik zulke mooie herinneringen aan heb overgehouden. Zo gek, iemand die je elke dag zag, zie je niet meer elke dag.

Inmiddels ben ik begonnen aan mijn scriptie! Spannend, ik kan het eigenlijk nog steeds niet geloven dat ik nu aan het afstuderen ben. Mijn afstudeerstage mag ik bij de gemeente Zaanstad op de afdeling Straattoezicht doen.

Straattoezicht

Waar doe ik onderzoek naar?
Ik ga aan de slag met de werkprocessen en op welke wijze dit overgebracht kan worden aan de medewerkers, zodat zij uniform gaan werken. Uniform werken betekent op dezelfde manier werken. Momenteel ben ik met mijn theoretische kader bezig. Het is lastig, maar het is even doorbijten. Het is in ieder geval prachtig om te zien dat veel mensen bereid zijn om je te helpen.

Zit jij ook in je afstudeerfase en ervaar jij het ook moeilijk?
– Zorg ervoor dat je regelmatig contact onderhoudt met je bedrijfsbegeleider en schoolbegeleider. Door tussentijds feedback te vragen kan je al controleren of je goed op weg bent.

– Heb je nog geen eerste kennismaking gehad met je begeleider? Snel doen! Dit is je eerste indruk die je achterlaat aan je begeleider. Wees proactief en neem contact op.

– Maak een goede planning en stel deadlines. En houd je eraan! Ik weet dat het lastig is om aan je eigen deadlines te houden, maar beloon jezelf regelmatig. Dat verdien je en op die manier slaag je makkelijk om aan je eigen deadlines te houden. Je verheugt ten slotte naar je beloning! Haha.

– Daarnaast heb je nog handige sites met tips and tricks voor het afstuderen. Via Twitter ben ik ernaar verwezen. Heel handig! Check it out.

Hoe je doe je literatuur onderzoek?
Formuleren van onderzoeksvragen voor je scriptie
Studiemeesters & Blog van studiemeesters

 

(null)

 

Heb jij nog tips and tricks voor het afstuderen? 

You may also like

1 reactie

Geef een reactie