Personal update: studie, baan en het volgen van mijn passie

Hello there,

De afgelopen maanden was ik heel druk, helaas. Twee bevoegdheden (studie), stage en er naast werken is heel zwaar. Ik moest even het schrijven op zij zetten en focussen op de afronding van mijn studie. In kader van de ramadan heb ik wel op de website van voorbeeld-allochtoon een artikel geschreven. Heb je dat artikel gemist? Lees dit artikel via de volgende link http://www.voorbeeld-allochtoon.nl/2016/06/10/vecht-voor-je-liefde. In dit artikel heb ik twee toffe aankondigingen. Ben je ook benieuwd? Lees snel verder :).

 

Bevoegdheid leraar bedrijfseconomie en algemene economie

Allereerst, op 27 juni 2016 heb ik mijn eindgesprek en mijn portfolio met een 8 afgerond. Op 29 januari 2016 heb ik mijn laatste herkansing afgerond met een 9. Ik heb nu officieel twee lesbevoegdheden! Hoe cool is dat? Met deze bevoegdheden mag ik lesgeven aan vmbo, onderbouw havo/vwo en mbo leerlingen. Om de bevoegdheid bedrijfseconomie te halen, heb ik een jaar lang colleges gevolgd op het gebied van pedagogiek en vakdidactiek. Pedagogiek gaat over hoe je om gaat met de leerlingen. Vakdidactiek gaat over hoe je de stof op verschillende manieren overbrengt aan de leerlingen. Naast de colleges liep ik twee dagen stage op een vmbo-school in Amsterdam. Het was een pittige doelgroep waar ik veel geleerd heb op het gebied van het contact maken met de leerlingen en het orde houden in de klas. Voor de bevoegdheid algemene economie heb ik op de woensdagavonden vakken gevolgd. Deze vakken waren pittig, maar erg interessant.

IMG_4790

Toekomst

Nu is natuurlijk de grote vraag: “wat ga ik volgend jaar doen?”Afgelopen twee maanden ben ik aan het solliciteren voor een baan in het onderwijs. Het voelt heel vreemd, al die jaren was je gewoon met je studie bezig en nu opeens moet je solliciteren. In de afgelopen jaren heb ik gesolliciteerd naar stageplekken, maar solliciteren naar een baan is toch anders. Mijn wens is om les te geven aan verschillende niveaus (vmbo, havo en vwo). Op tweedegraads vakgebied economie is het lastig. Je hebt te maken met veel concurrentie. Het goede nieuws is dat het mij gelukt is om een school te vinden waar ik aan verschillende niveau’s les mag geven! Ik ben aangenomen op een vrije school in Haarlem. Op deze school had ik vorig jaar twee weken lesgegeven op uitzendbasis. (Lees hier het artikel dat ik erover had geschreven: http://bysahar.nl/blogbreak-zomervakantie-en-geslaagd-voor-mijn-hbo-diploma/)

Het was mij erg goed bevallen. Ik ga werken voor 0,5 fte en daarnaast wil ik doorstuderen voor mijn master (1e graads algemene economie). Heb veel zin in mijn nieuwe baan en super benieuwd naar de master. Ik geloof echt dat als je geduldig bent en je volgt je passie, dan kom je tot de mooiste resultaten.

Vakantie

Ten opzichte van vorig jaar had ik helemaal geen vakantie. Ik zat met scriptiestress en de vraag was of ik kon starten met mijn nieuwe opleiding. Een jaar later kijk ik uit naar mijn (zomer)vakantie en valt alles op zijn plek. Zo zie je maar weer dat hard werken beloond wordt. Dit is ook echt wat ik aan iedereen probeer mee te geven. Ga voor je doelen en dromen en houd daaraan vast totdat je ze bereikt. Je zult verbazen hoeveel doorzettingsvermogen je hebt. Lukt het een keer niet? Geef vooral niet op!

blog foto les

Quote van vandaag: “Het moment dat je iets niet haalt, betekent niet dat je hebt gefaald, je krijgt nog een kans om het veel beter te doen”

 

 

You may also like

2 reacties

Geef een reactie