Personal update: studie, lenteschool & vakantie

Hi There,

Voor mijn studie had ik de afgelopen maand twee herkansingen en twee reguliere tentamens waarvan één open boek tentamen. Vorige week donderdag heb ik mijn laatste herkansing gemaakt. De volgende tentamenperiode is gelukkig pas weer in juni. Er leek maar geen einde aan te komen. Naast de tentamens ben ik met het project lenteschool bezig geweest op mijn werk en nu vakantie!  Vanaf volgende week moet ik wel alvast wat studeren en nakijken. Vandaag lees je meer over mijn studie, project lenteschool en vakantie 🙂

Studie

De start van mijn masterstudie liep wat moeizaam. De overstap van bachelorniveau naar het masterniveau en de combinatie met werk ging niet gemakkelijk. Het duurde meer dan een halfjaar om aan het niveau te wennen. Het gevolg was dat ik twee vakken en een verslag moest herkansen. Het moment dat ik de resultaten terug kreeg, vond ik het een ramp. Als ik nu terug kijk, vind ik het niet meer erg. Ik heb er inhoudelijk veel van geleerd en het heeft mij sterker gemaakt. De stof blijft nu beter hangen en als docent is dat alleen maar handig.

Lenteschool

Als je als docent werkt, heb je naast het lesgeven ook andere taken. Sommige docenten zijn mentor of organiseren activiteiten. Zolang ik nog studeer, wil ik nog geen mentor zijn. Ik heb mij bezig gehouden met de lenteschool. De lenteschool is bedoeld voor leerlingen die er zwak voor staan en kunnen met behulp van dit initiatief hun achterstanden weg werken. De lenteschool wordt verzorgd door Lyceo. Deze organisatie is de grootste examentrainer van Nederland. Als student heb ik vier jaar voor Lyceo gewerkt. Ik heb de lenteschool opgezet en ik coördineer het intern. Binnenkort komt er een apart artikel over online. Het gaat over hoe je een nieuw project kan opzetten en kan coördineren.

Vakantie

Dan finally mijn wel verdiende vakantie! Ik ben nu een week vrij. Mijn eerste vakantie van dit schooljaar. De andere schoolvakanties moest ik studeren. Elke dag voelt heerlijk en rustgevend. Ik heb momenteel geen verplichtingen en dat voelt heel fijn. Maandag heb ik alleen maar geslapen 🙂 Dinsdag heb ik opgeruimd en boeken besteld. Woensdag heb ik getennist in de ochtend en daarna ontspannen en gelezen. Donderdag op Koningsdag ben ik naar Zaandam geweest. Mijn vader staat elk jaar dekbedovertrekken te verkopen. Het weer viel zeker mee en het heeft niet eens geregend! Wat een meevaller was dat! Vandaag heb ik eindelijk de tijd om weer wat te schrijven en te lezen. Ik heb nog een week vakantie te gaan en daarna weer terug naar mijn werk en studie.

 

Genieten jullie ook van de vakantie?

Work with pleasure and enjoy the good moments

You may also like

12 reacties

  1. Klinkt als welverdiende rust! Mooi initiatief, die lenteschool. En knap dat je toch de overstap hebt gemaakt naast je werk. Kan me voorstellen dat het pittig is. Geniet nog even van je vakantie.

Geef een reactie