Personal update: theoretische kader schrijven

Dit semester rond ik mijn studie af met het schrijven van een scriptie. Deze periode wordt als lastig ervaren. Ik probeer elke week mijn tips en tricks te delen voor het schrijven van een scriptie. Vorige week schreef ik over de handige sites die je kan gebruiken: Personal update: #afstuderen.

Tijd en rust nemen
Vorige week liep ik vast bij het schrijven van het theoretische kader voor mijn scriptie. Ik zag het even niet meer zitten. Loslaten en even ruimte nemen, heeft mij geholpen!

Ik had getennist en een aantal blogartikelen geschreven. Dit gaf mij de energie om er fris tegenaan te gaan. Zaterdag had ik relevante rapporten en literatuur opgezocht voor mijn scriptie. Zondag ingelezen en daarna ben ik gaan schrijven.

IMG_0415-0.JPG

Toch twijfelde ik heel erg of mijn theoretische kader wel goed was. Het blijft een pittig onderdeel van het onderzoek. Vorige week heb ik het eerste feedback moment gehad en mijn begeleidster was tevreden.

Fouten maken is niet erg
Op het moment dat het even niet gaat, is het moment dat je beseft, dat je zoveel meer kan en kracht in je hebt. Je beseft hoeveel doorzettingsvermogen je hebt om je doel te bereiken. Zit het een keer niet mee, geef het niet op, dat is namelijk zonde. Door fouten maken, leer je. Tuurlijk is het balen als het niet in een keer lukt, maar de lessen die je leert door fouten te maken, die neem je de rest van je leven mee.

Mijn tips voor het schrijven van een theoretische kader:
– Zorg alvast dat jij een centrale vraag hebt geformuleerd. Hieruit kan je naar relevante artikelen zoeken voor je onderzoek.

– Heb je artikelen gevonden? Beschrijf waarom dit onderzoek relevant is voor het onderzoek dat jij gaat verrichten. Onderbouw het bij het opstellen van je theoretische kader. Bijvoorbeeld dit onderdeel van het onderzoek is relevant voor bedrijf x, want.. Vul maar in:-)

– Maak een planning: bijvoorbeeld dag één zoeken naar literatuur, dag twee inlezen en dag drie schrijven van het theoretische kader. Onderschat het inlezen niet. Ik dacht namelijk je leest je zo in, maar helaas.

Be good and keep moving and achieving your goal!
Heb jij nog aanvullingen? Laat een reactie achter 🙂

 

You may also like

1 reactie

Geef een reactie