Personal update: wauw nieuwe studie- en schooljaar is gestart

Hello there,

Het nieuwe studie- en schooljaar is inmiddels van start. Zoals jullie misschien hadden gemerkt, was ik de afgelopen paar maanden veel minder actief. De inspiratie om te schrijven was er zeker, maar gebrek aan tijd. Bloggen en mijn gedachtes delen doe ik omdat ik het leuk vind om inspiraties en levenslessen te delen.

Afgestudeerd BKM

Sinds ik afgestudeerd ben als bedrijfskundige (BKM) ben ik in een rollercoaster beland. Ik wilde altijd het onderwijs in, dat wist ik vanaf mijn eerste studiejaar BKM al. Ik wilde echter eerst gewoon studeren zonder dat ik de richting onderwijs koos. Op deze manier heb ik kennis kunnen opdoen met het bedrijfsleven en heb ik toffe ervaringen binnen de gemeente Zaanstad mogen opdoen.

 

Inmiddels is het al drie jaar geleden dat ik BKM heb afgerond. Als ik terugblik is er in drie jaar veel veranderd. Ik heb de kopopleiding bedrijfseconomie en algemene economie afgerond. Vanaf september ben ik aan mijn tweede studiejaar master economie begonnen. De masteropleiding is een pittige opleiding naast mijn baan als economiedocent.

Economiedocent

Vorig jaar ben ik als economiedocent aan de slag gegaan op een vrije school in Haarlem. Ik heb les gegeven aan vmbo, havo en vwo leerlingen. Diversiteit tussen verschillende niveaus vind ik heerlijk. Elke keer weer wat anders. Inmiddels is het mijn tweede jaar op deze school. Het is ongelofelijk, maar de tijd vliegt. Afgelopen week kwamen de leerlingen met veel liefde en enthousiasme mij groeten en vragen naar mijn vakantie. Dat ben ik allemaal niet gewend, omdat ik elke keer op een andere school kwam te werken. Het mooiste moment vond ik toen een klas hun boeken bij zich hadden, omdat zij wisten dat ik gelijk zou starten. Normaal moet je de leerlingen de eerste les melden dat zij boeken moeten meenemen, haha.

 

Examenklas en studeren

Ik ga dit jaar voor het eerst een examenklas mavo draaien. Stiekem vind ik het wel spannend. Ik heb een aantal jaar voor Lyceo examentrainingen gegeven, maar nu dan voor het echt… De combinatie werken en studeren blijft pittig. Wat ik vooral lastig vind, is het aandacht verdelen met name in de piekperiodes. Op het moment dat ik tentamens heb, focus ik mij het liefst natuurlijk alleen maar op de tentamens.

Hoe zijn jullie gestart met studie en/of werk na de vakantie?

Quote: Time flies when you are having fun!

 

You may also like

26 reacties

  1. Wat leuk allemaal! Ik heb tussen 2005-2007 dierverzorging gestudeerd maar daar was helaas geen werk in te vinden voor mij, ik was al te oud. Tegenwoordig ben ik huisvrouw/moeder en werk ik parttime bij mensen met een verstandelijke beperking. Ook heel leuk!

  2. Super dat leerlingen jou en je routine al kennen. Als invalkracht van hot naar her moeten, lijkt me niet. Op een vaste school staan lijkt me inderdaad een stuk leuker. Succes met je studie, en met die examenklas komt het ook wel goed!!

  3. Dat is niet niks, werken en studeren! Respect (: zolang het leuk en interessant is, is het natuurlijk goed te combineren.

    Ik ben twee weken geleden begonnen aan het derde jaar van mijn studie Culturele Antropologie, om daarbij 1 à 2x keer in de week te werken vind ik meer dan zat! ;p

  4. Ik had niet zo een makkelijke start – Ik heb een diploma van Industrieel laborante – maar al de jobs die toen vrij kwamen waren voorzien voor mannen in shiftwerk 😮

  5. Zelf studeer ik niet meer, maar toen ik het wel deed had ik eigenlijk nooit moeite met studeren. Voor mij was ritme en structuur belangrijk en ik merk dat dat eigenlijk is in alles wat ik doe. Rust in je leven is rust in je hoofd en dat zorgt ervoor dat je goed kunt leren.

  6. Ik werk zelf ook in het onderwijs dus ik kan me vinden in je blog. Ik ben vorig jaar ook gaan studeren naast mijn fulltime baan, best pittig inderdaad maar ik heb het gelukkig gehaald! Nu weer lekker “rust”… alleen maar lesgeven 😉

Geef een reactie