Plan je artikelen met een blogplanner <3

Heb je moeite met het inplannen van je artikelen? Heb je te veel inspiratie en wil je dat allemaal managen? Blogaholic heeft een blogplanner ontworpen! Nieuwsgierig? Lees snel verder.

IMG_0555

Inmiddels blog ik twee jaar en ik vind het nog steeds lastig om mijn artikelen in te plannen. Soms heb ik zoveel idee├źn, maar gebrek aan tijd. Ik ben sowieso een planner, dus dit kan voor mij een goede aanvulling zijn voor het bloggen.

Wat is een blogplanner?
Een handige hulpmiddel om je artikelen in te plannen. Op de ouderwetse manier kan je opschrijven wat je plan is, wanneer je artikel wilt publiceren en waar je focus ligt. Laura (oprichter van Blogaholic) heeft samen met haar vormgever Cindy dit project opgezet en blogplanners in vier soorten geïntroduceerd:

  1. Een basis variant, handig als jij zelf de invulling wil geven
  2. Een blogplanner die kleurrijk is
  3. Een speciale blogplanner voor foodliefhebbers
  4. En de reisbloggers

Waar is de blogplanner te verkrijgen?
Deze unieke en leuke blogplanner is te bestellen via etsy-shop van www.blogaholic.nl. Een tijdje terug mocht ik al een voorproefje ontvangen. Als jij je had ingeschreven voor de nieuwsbrief bij Blogaholic kon je gratis de preview van de blogplanner downloaden.

Dat is me heel goed bevallen. In de preview heb ik een maandplanner & postplanner ontvangen. Omdat ik echt een planner ben, ben ik alle onderwerpen gaan opschrijven die ik op mijn blog wil plaatsen. De komende 2,5 week is al ingepland. Ik ben zeer benieuwd naar de blogplanner. Als de preview mij al beter helpt inplannen, dan zal de blogplanner het blogplezier alleen maar verhogen. Enige wat je nodig hebt is een a4 multomap.

IMG_0557 IMG_0556

Wat krijg je allemaal bij deze blogplanner?
Deze blogplanner bestaat o.a. uit algemene zaken (o.a je gegevens, je focus, doel en de contactpersonen waar jij mee samenwerkt), blogplanner, maandplanner, notities, to do en nog meer.

Je kan tot 10 maart kans maken om een blogplanner te winnen. Check voor meer informatie de blogpost van Blogaholic. Wil je hem gelijk bestellen? Dat kan hier.

Gebruiken jullie al een blogplanner en wat is jullie ervaring?

You may also like

3 reacties

  1. Ik zou het graag willen gebruiken, maar dan heb ik het gevoel dat ik mezelf ‘vastzet’ als ik graag eens een spontaan artikel online wil gooien. Ik merk het nu ook. Ik had een lipstick geswatcht, maar ik wou ook mijn doelen vandaag online zetten. Welke zet ik eerst? En op welke dagen post ik mijn berichten? Ik vind het zo moeilijk allemaal. Ik wil graag een structuur hebben voor mijn lezer, zodat ze weten wanneer ze wat mogen verwachten, maar dat blokkeert me soms gewoon. Versta je me?

    1. Ik begrijp je helemaal. Ik zie deze blogplanner puur als een hulpmiddel. Ik zie het als een richtlijn en structuur. Ik houd me niet helemaal aan vast. Zaterdag had ik de planning gemaakt voor de komende 2,5 weken. Gister besefte ik ineens dat het 1 maart was en ik wilde een terugblik artikel schrijven. Dat heb ik gewoon gedaan. Valkuil is idd dat je jezelf vast kan zetten, maar probeer het in te zetten als richtlijn en structuur dan zal het je volgens mij alleen maar helpen. Dit helpt mij in ieder geval.

Geef een reactie