Rotzooiwerk beperkt je comfortzone

Werk je op dit moment met tegenzin? Heb je het gevoel dat het je meer energie kost dan het je oplevert? Of heb jij het gevoel dat je in een routine bent beland? Dit betekent dat je moet stoppen met het werk dat je doet en op zoek moet gaan naar wat je wel energie geeft. Het kan zijn dat je drie of vijf jaar lang werkt voor een organisatie, maar op een gegeven moment ben je uitgeleerd of ben je klaar met het werk dat je doet. Ik noem het rotzooiwerk :). Lees vandaag meer over wanneer ik besefte dat ik rotzooiwerk deed.

 

Coördinator bij een bijlesorganisatie

Vorig jaar zat ik in mijn laatste studiejaar van mijn opleiding Bedrijfskunde op de HvA. Naast deze opleiding heb ik drie jaar gewerkt voor een bijlesorganisatie als coördinator. Ik ben binnen gekomen bij een startend bedrijf. In deze organisatie heb ik volledig meegedraaid en samen met de directeur het bedrijf vergroot. Als student kreeg ik de kans om gelijk werkervaring op te doen. Het was een prachtige combinatie om de opgedane kennis gelijk in de praktijk te brengen. Deze functie heeft mij onder andere gemaakt tot wie ik nu ben en wat ik nu kan. Ik was verantwoordelijk voor de bijlesaanvragen, aanspreekpunt voor de docenten, ouders en sollicitanten. Tevens had ik de manier van werven en selecteren opgezet. Als je personeel binnen haalt, is het van belang dat zij goed weten waar zij aan toe zijn binnen een nieuw organisatie. Om deze reden organiseerde en gaf ik basistrainingen aan de nieuwe docenten. Kortom, het was een veelzijdige functie.

Het besef….

Aan al het moois komt er ook een einde aan. Vorig jaar was ik met mijn scriptie bezig. Helaas liep ik uit met mijn scriptie. Ik kwam in de knel met mijn studie en werk. Mijn prioriteit was om af te studeren, maar mijn werk achtervolgde mijn. Het werd rotzooiwerk. Het kostte mij meer energie dan het mij opleverde. Het begon al veel eerder dat het werk mij geen voldoening meer gaf. Het besef kwam alleen wanneer ik in de knel kwam met mijn studie. De vorige zomervakantie was ik al mijn tijd kwijt aan mijn scriptie en ik besefte dat ik uitgeleerd was op mijn werk. Het werk werd zwaar, irritant en het gaf mij geen energie meer. Daarna heb ik het nog maanden geprobeerd om het werk voort te zetten, maar uiteindelijk heb ik naar mijn gevoel geluisterd. Ik heb de knoop doorgehakt en ik ben gestopt met het werken als coördinator bij de bijlesorganisatie.

Docentopleiding

De studie leraar bedrijfseconomie en algemene economie was heel intensief, dus ik had ook geen tijd meer om te werken. Nu na een jaar kan ik zeggen dat het een wijze keuze was om te stoppen als coördinator. Ik heb zoveel moois geleerd het afgelopen jaar waar ik veel voldoening uit heb gehaald. Mooie ervaringen opgedaan en ik ben klaar voor de nieuwe uitdaging als docent economie. Onthoud mijn tip: zodra je werk meer energie kost dan het oplevert dan ben je rotzooiwerk aan het verrichten. Je moet er niet gelijk mee stoppen, maar wees bewust en ga op zoek naar een nieuwe uitdaging!

Quote van de dag: “Het werk dat je geen energie of voldoening geeft beperkt je comfortzone.”

 

You may also like

2 reacties

Geef een reactie