Op zoek naar het antwoord: wat wil ik later worden?

Wat wil je later worden? Route van student naar young professional (afgestudeerd). Lees vandaag het bijzondere verhaal van Lieke

Schrijfster, juf of dierenverzorger in Artis. Beroepen die ik als klein meisje wel wilde worden.

Ondertussen ben ik 23 jaar en heb ik geen antwoord meer op de vraag “wat wil je later worden”.
Na de basisschool ben ik naar de HAVO gegaan op het Cartesius Lyceum, na het behalen van mijn diploma ging ik PABO studeren aan de HvA. Een keuze die ik maakte omdat ik graag iets met kinderen wilde. Na een half jaar kwam ik erachter dat het lesgeven niet bij mij paste en stopte ik met de opleiding.

Media, Informatie en Communicatie

Mentaal kreeg ik het moeilijk waardoor ik eigenlijk ook stopte met dromen over wie ik wilde zijn en wat ik wilde worden. Omdat ik wel een HBO-diploma wilde behalen, koos ik voor de opleiding Media, Informatie en Communicatie (MIC). Een brede opleiding waar ik veel kanten mee op zou kunnen. Na 4,5 jaar heb ik mijn diploma behaald, een opluchting want het was soms hard werken. De opleiding heeft mijn inderdaad een breed kennisvlak geboden, echter mijn passie en droom(beroep) heb ik niet gevonden.

Afgestudeerd

Nu ik klaar ben met mijn opleiding neem ik de tijd voor mezelf. Ik ontwikkel me op persoonlijk vlak enorm, ik overwin mijn mentale struggels en accepteer mezelf. Het ‘werken’ met kinderen ben ik al die jaren blijven doen. Ik heb verschillende oppasbaantjes en ik geniet van de onwetendheid en puurheid van kinderen. De uitspraken die zij doen, en de ontwikkeling die zij meemaken. Op de PABO en ook tijdens mijn minor Jeugd en Media op het MIC kwam ik in aanraking met ontwikkelingspsychologie. Dit sprak mij enorm aan, echter was het nooit in mij opgekomen om daadwerkelijk iets in deze richting te gaan doen. Ik had immers zelf genoeg psychische problemen. Nu mag ik weer dromen van mezelf. Ik volg een cursus Kinderpsychologie en zoek de mogelijkheden naar opleidingen op dit gebied uit.

Mentaal sterker

Het is moeilijk om niet te weten wat je wilt, al helemaal als je jezelf hierin tegenhoudt. Ik geloof, nu ik mentaal sterker ben dan ooit, dat ik er achter ga komen wat mijn droom is. Zolang ik me hart volg zal de weg naar het antwoord op de vraag “wat wil je later worden” een prachtige ontdekkingstocht worden.

“You are worth more than your own darkness” Blijf geloven, blijf dromen.

Liefs,
Lieke

 

You may also like

Geef een reactie