Personal update: “Welke studie ben ik nu aan het volgen”

Hello everyone!

Hoe gaat het met jullie? Hoe is de maand januari verlopen? Sinds de kerstvakantie is de tijd voorbij gevlogen! Drie weken lang heb ik heerlijk genoten in Pakistan. Elke dag was bijzonder en ik heb volop genoten. Er was een bruiloft van mijn tante gaande. De afgelopen maand was ik heel druk met mijn studie. De afgelopen week was het zwaarst. Februari staat voor de deur. Ik kan weer rustig aan doen en meer schrijven :).

In mijn vorige artikel scheef ik “waarom ik gestopt was met bloggen. ” Vandaag lees je meer over mijn nieuwe studie!

Nieuwe studie
Vanaf september ben ik met veel plezier begonnen aan de kopopleiding leraar bedrijfseconomie en algemene economie. Kopopleiding betekent dat als jij in bezit bent van een bachelor opleiding, dan kan je binnen een jaar de onderwijsbevoegdheid behalen (hva.nl). Als ik deze opleiding heb afgerond dan behaal ik de tweedegraadsbevoegdheid. Met de tweedegraadsbevoegdheid kan ik lesgeven op een vmbo, mbo en onderbouw havo/vwo school. Ik heb een passie voor het onderwijs, maar voordat ik deze stap ging maken, wilde ik eerste een economische opleiding volgen. Nu ga ik met praktijkervaring en kennis het onderwijs in. Of ik full-time in het onderwijs ga werken? Dat weet ik nog niet. Wie weet zie ik mezelf het bedrijfsleven en het onderwijs combineren.

Wat betekent kopopleiding leraar bedrijfseconomie en algemene economie?
In september heb ik de opleiding Bedrijfskunde op de HvA afgerond. Met deze opleiding heb ik toegang tot leraar bedrijfseconomie, maar als ik een master (eerstegraadsbevoegdheid) wil doen dan moet ik leraar algemene economie erbij volgen. Deze (tweede) bevoegdheid volg ik in deeltijd, op de woensdagavonden tot 10 uur. De eerste paar woensdagavonden heb ik als zwaar ervaren. Het zijn vakken die ik heel interessant vind. De algemene economie bevoegdheid bestaat uit economische en wiskundige vakken. Mijn ambitie en interesse is uiteindelijk om mijn eerstegraadsbevoegdheid te behalen. Met de eerstegraagdsbevoegdheid kan je overal lesgeven.

Stage op een vmbo school
Voor deze opleiding loop je stage om je kennis in praktijk te brengen. Momenteel loop ik stage op een vmbo-school in Amsterdam. Deze school is tevens mijn oude middelbare school. Hoe mooi is het om een start van je onderwijscarrière te maken op de plek waar ik tien jaar geleden zelf als leerling op school zat. Deze vmbo-school geef ik iets terug, mijn kennis en wijsheden. Hopelijk kan ik de leerlingen laten zien dat laag beginnen, niet laag eindigen betekent. Het is wel een lastige doelgroep. Er valt veel te leren en te ontwikkelen. In het begin vond ik het verschrikkelijk om voor de klas te staan, maar zodra je het een beetje onder de knie krijgt, wordt het leuk. Als je de moeilijkste doelgroep hebt gehad, dan kan je overal lesgeven.

blog foto les

Quote voor vandaag:”Houd altijd jouw doel voor ogen, dan zul je nooit afdwalen of stoppen bij een obstakel” 

Wat voor studie of werk doe jij en ben je er tevreden mee?

 

You may also like

1 reactie

Geef een reactie