Personal update: “waarom ik gestopt was met bloggen”

He daar!

Dat is lang geleden. Ik heb lang niet geschreven. De reden hiervoor was, omdat ik het te druk had met mijn studie. Af en toe heb ik geschreven voor voorbeeld-allochtoon.nl. Vandaag staat een persoonlijke update klaar. Je leest vandaag over wat ik nu doe en hoe het met mijn scriptie is afgelopen. Deze vragen beantwoord ik vandaag.

Voor de zomervakantie schreef ik dat ik aan het aftellen was voor het afronden van mijn studie. Helaas duurde het steeds langer en liep ik uit met mijn studie in de zomer. In september moest ik mijn opleiding (Bedrijfskunde MER) nog afronden.

De planning was om in september te starten met een nieuwe opleiding. Het kwam erop neer dat mijn nieuwe opleiding was begonnen en na het afronden van mijn scriptie (eind september) liep ik al gelijk achter met mijn nieuwe studie. In oktober schreef ik een artikel over het afronden van mijn scriptie: Ook al lijkt het niet te lukken, ga altijd door.

Deze achterstand was niet meer in te halen en het gevolg was, dat ik twee tentamens van mijn nieuwe opleiding niet had gehaald. Ik bleef doorgaan, maar steeds met dezelfde vraag:” ga ik het redden in een jaar?” Aangezien ik twee tentamens niet had gehaald, moest ik tijdens de herkansing twee tentamens achter elkaar maken. Het was een lastige situatie, maar ik ging er 100 procent voor. Naast alle verslagen, stage en werk, was ik de twee toetsen aan het voorbereiden. De basis zat er niet goed in en dat zat in de weg om de stof goed te bestuderen. En weet je? Uiteindelijk was ik de enige die tijdens de herkansingsmogelijkheid twee tentamens achter elkaar heeft gemaakt. Meerdere studenten moesten twee tentamens maken, omdat zij het ook niet hadden gehaald. Blijkbaar zijn zij gestopt of gaan zij het op een ander moment maken.

Na mijn scriptie was ik opnieuw in een strijd beland. Het was race tegen de klok. Ga ik het op tijd redden om beide tentamens te halen en nog een grotere vraag: “Ga ik het volhouden om vier uur lang twee tentamens te maken.” Op 9 december zat ik dan twee tentamens te maken.” De eerste ging goed, tweede werd zwaar en uiteindelijk had ik een fout gemaakt die ik niet gecorrigeerd kreeg. Op een gegeven moment was de concentratie weg.

Ik liep de zaal uit met het gevoel het is net erop of eronder. Als ik één van mijn tentamens niet haal dan loop ik gelijk een jaar uit. Gelukkig kreeg ik na een week te horen dat ik beide tentamens heb gehaald. Het jaar kan ik nu goed afsluiten en inmiddels ben ik op vakantie naar Pakistan! Nu kan ik heerlijk opladen bij mijn familie en genieten van het weer.

De belangrijkste les is en blijft: “Als je iets wilt, moet je ervoor gaan.” Hoe moeilijk de klus ook blijft! Nu dat veel dingen op zijn plek vallen, kan ik weer beginnen om met regelmaat te bloggen. Het volgende artikel gaat over welke studie doe ik nu eigenlijk. So stay tuned!

Hoe ga jij het jaar afsluiten? Veel liefs en groetjes uit Pakistan.

emirates

You may also like

1 reactie

Geef een reactie