Vakantie, zomerschool en even niet studeren

Hoi allemaal,

We mogen vooral de komende dagen heerlijk genieten van het weer. De vakantie is aangebroken en sommige mensen zijn al op vakantie. Deze zomer kies ik ervoor om in Nederland te blijven. De afgelopen weken heb ik veel gelezen en geslapen. Tot nu toe heb ik drie boeken uitgelezen. De afgelopen drie jaar heb ik elke zomervakantie gewerkt als backoffice medewerkster bij Bijlesleraar. Dus na al die jaren, kies ik ervoor om echt vakantie te vieren. Zoals jullie gelezen hebben in mijn vorige artikel, heb ik mijn diploma behaald en ik heb een nieuwe baan. Heb je dat artikel gemist? Lees dat hier: http://bysahar.nl/personal-update-studie-baan-en-volgen-passie/! In dit artikel vertel ik je wat ik ga doen in de vakantie om ervoor te zorgen dat ik in het nieuwe schooljaar weer goed aan de slag kan gaan.

Ontspannen en lezen
Van kinds af aan lees ik heel graag. Ik heb nog veel kinderboeken in mijn kast, omdat ik een abonnement had. Toen ik vijf jaar geleden met studeren begon, is het lezen veel minder geworden. Nu heb ik ontzettend veel tijd, haha! In de afgelopen twee weken heb ik al drie boeken gelezen. Ik ben gek op de boeken van Simone van der Vlugt. Zij schrijft spannende en literaire boeken, ook zijn haar historische romans een aanrader! In de vakantie wil ik nog veel meer lezen.IMG_5601

Hennafeest
Twee weken geleden was ik uitgenodigd op een hennafeest van mijn lieve vriendin. Het was supergaaf om daar een onderdeel van te zijn. Het is gek dat je vrienden opeens gaan trouwen, we worden oud, haha! Moge Allah al haar geluk schenken, ameen. Hieronder wat foto’s. Het feest was thuis georganiseerd en veel mensen waren aanwezig.
IMG_5600

Zomerschool
De afgelopen week ben ik op het Cartesius Lyceum aan de slag gegaan als begeleider voor de zomerschool. De zomerschool is een initiatief van Lyceo. De leerlingen krijgen de kans om in een of twee weken vakken bij te spijkeren om alsnog over te gaan. Deze optie motiveert de leerlingen om een tandje erbij te doen om toch over te gaan en niet te blijven zitten. In heel Nederland is Lyceo actief om de zomerscholen aan te bieden. Je werkt elke dag van half 10 tot 5. De leerlingen maken aan het begin van de zomerschool een planning, zodat zij precies weten wat zij moeten doen en of het haalbaar is.

Kwaliteitsspel
Mocht er even geen concentratie zijn dan doen we spelletjes of gaan we naar buiten. Het leuke hieraan is dat je elkaar goed leert kennen waardoor je de leerlingen goed kunt helpen. Gisteren heb ik samen met de leerlingen het kwaliteitsspel gedaan. De bedoeling was dat de leerling een kaart pakt en de bijbehorende kwaliteit aan een ander geeft bij wie het past. De ander geeft dan aan of het bij diegene past. Ik gebruik dit spel vaker bij het begeleiden van scholieren met studiekeuze, maar dan moet de leerling de kaarten voor zichzelf pakken. Het was mooi om te zien hoe we in een korte tijd elkaar goed hebben leren kennen. Voor allerlei situaties raad ik dit spel zeker aan. Morgen is het alweer de laatste dag en dan gaan de leerlingen de toets maken en zij mogen dan ook vakantie vieren.

Vakantie
Vanaf volgende week heb ik tot eind augustus ook vakantie! Even geen studie, werk of andere verplichtingen. In ieder geval hoop ik op goed weer en veel ontspanning om in het nieuwe studiejaar tegen aan te gaan. De afgelopen drie jaar heb ik in de vakanties altijd full-time gewerkt. Dit keer voelt het zeker als een vakantie aan en af en toe moet je de tijd nemen om op te laden.
IMG_5596
Quote voor vandaag: Work hard and play hard, but enjoy and relax if you can, because you need it!

You may also like

Geef een reactie