Voorbeeld Allochtoon – Persoonlijk succes is een keuze

Donderdag 4 juni mocht ik de boeklancering Voorbeeld Allochtoon- Persoonlijk succes is een keuze bijwonen. Dit boek is geschreven door George Arakel, hoofdredacteur van Voorbeeld Allochtoon. Het is een boek waarin hij zijn keuzes van zijn 18e leeftijd beschrijft en hoe hij vanaf die leeftijd succes boekte in zijn leven. Een boek vol met tips en tricks om de jongeren te motiveren om voor passie, geluk en succes te gaan. Lees meer over de lancering en review van het boek!

Lancering in de nieuwe boekhandel
We waren met een klein groepje en George vertelde hoe hij tot het idee kwam om dit boek te schrijven. Het boek is uitgebracht om positiviteit te verspreiden en om zijn succesverhaal te delen met anderen. Het doel is dat jongeren inspiratie op doen over hoe een eigen keuze ervoor zorgt dat je wel of niet succesvol wordt. Het boek Voorbeeld Allochtoon geeft een sleutel tot succes. Dit boek zorgt er niet voor dat je gelijk succesvol kan zijn, maar het boek bevat tips en tricks in het maken van keuzes die jou succesvol zullen maken. Uiteindelijk moet jij zelf wel die keuze maken. Nog belangrijker je moet in actie komen.

Naast het verhaal van George, sprak de verloofde van George ook hele mooie woorden over de reis van George naar de lancering van dit boek. Hij heeft hard gewerkt en dit is het resultaat.

Vorige week zondag was ik vrij en besloot ik een paar hoofdstukken te lezen. Ik las er niet paar, maar het hele boek las ik in één adem uit. Nu moet ik er eerlijk bij vermelden. Op 17 april mocht ik als één van de proeflezers al het boek lezen en feedback geven. Ik had ongeveer vier hoofdstukken gelezen. Overigens was ik vereerd en wil ik George Arakel nogmaals bedanken dat ik een van de proeflezers mocht zijn en natuurlijk de vermelding van mijn naam in het boek 🙂

groepsfoto Voorbeeld- Allochtoon

Review van het boek
Het boek bestaat ongeveer uit 17 hoofdstukken. Iedereen kan dit boek lezen en begrijpen. Wat ik heel mooi vind is dat George met het eerste hoofdstuk: ‘dankbaarheid’ begint. Helaas beseffen wij te weinig hoe dankbaar wij in ons leven moeten zijn. We leven in Nederland, in een land dat geen armoede kent. Wij hebben oneindig veel behoeftes die wij kunnen vervullen. Wees dankbaar dat wij naar school mogen, we ons mogen ontwikkelen en we onze dromen kunnen waarmaken. Niemand die je tegen houdt. In het tweede hoofdstuk schrijft George over zichzelf. Hij stelt zichzelf voor en je leert de persoon achter het boek kennen. Je bouwt als het ware een band op met de schrijver. Op deze manier ga je in de rest van het boek mee met zijn verhaal. Het voelt alsof je hem echt kent.

Hoe meer je leest, hoe meer je gestimuleerd wordt om in actie te komen. Vooral als het gaat om tijd en geld. Wij gebruiken vaak ‘excuses.’ Tekort aan tijd en geld om je dromen waar te maken. We moeten eerst dit of dat doen. Dit boek weerlegt gelijk de manier hoe er vaak gedacht wordt. Wil je echt iets? Dan kom je gelijk in actie. Hoe je in actie moet komen, staat ook beschreven.

Twee anderen interessante onderwerpen wat mij heel erg boeit zijn personal branding en creëer positieve waarde van jezelf. Tijdens mijn studie heb ik me verdiept in deze onderwerpen. Veel jongeren zijn niet bewust van hun eigen persoonlijke waarde. Dat vind ik heel jammer. Met personal branding kan jij het verschil maken. Je weet wie je bent en waar je voor staat. Daarmee kan je de volgende stappen zetten om je passie te volgen of je dromen waar maken.

Kortom, dit boek motiveert je om je passie te volgen. Het stimuleert je om keuzes te maken, die ervoor zorgen dat jij je passie gaat volgen. Nogmaals, het is niet een boek dat ervoor zorgt dat jij na het lezen van het boek succesvol bent. Het boek is juist een sleutel tot succes. Uiteindelijk moet jij nog in actie komen!

Het boek is verkrijgbaar op de website van Voorbeeld Allochtoon en het kost je niet eens twee tientjes. Bekijk voor meer info de website en veel leesplezier!

Voorbeeld Allochtoon

 

 

You may also like

Geef een reactie