Waar komt de Moederdag vandaan?

Zoals jullie weten is het vandaag Moederdag. Vandaag is de dag dat jij jouw moeder in het zonnetje kan zetten. Of je denkt aan de bijzondere momenten met je moeder. Wat heb jij gedaan? Er zijn natuurlijk allemaal verschillende mogelijkheden. Ik ben zelf door mijn eigen oma verrast met een kaart ter herinnering aan mijn moeder. Dat was heel bijzonder.  Maar waar komt Moederdag oorspronkelijk vandaan?

Moederdag staat in teken van viering van het moederschap. De viering van data verschilt per land. De oorsprong van Moederdag komt al uit het klassieke Griekenland. Rond het jaar 1600 werd het al in Engeland gevierd.  Door het vereren van Rhea, de moeder van de Griekse goden, werd in die tijd een soort Moederdag gevierd: Mothering Sunday. Op deze dag werden de moeders in Engeland vereerd.

De variant verwennen in plaats van vereren is als eerst in Amerika ontstaan. Sinds 1914 wordt Moederdag in Amerika gevierd. Nederland was er ook vroeg bij. Rond 1922 werd het al gevierd, het was alleen nog geen officiële dag. In 1928 werd het een officiële dag.  Nederland kent een hele reeks geschiedenis rond het onderwerp Moederdag.

Mijn mening over Moederdag? Als klein kind heb ik een paar keer Moederdag gevierd. Tot mijn 14e jaar, daarna kon het helaas niet meer. Als ik terugkijk is mijn mening veranderd wat betreft de viering van de Moederdag. Ik vind dat een moeder meerdere keren in het jaar in het zonnetje gezet mag worden. Wat een moeder allemaal voor een kind doet, weten wij pas als wij zelf moeder of vader zijn.  Verwen je moeder meer dan één keer per jaar, dan zal elke moeder zich speciaal voelen en verrast worden. Breng de mooiste momenten met je moeder door, zodat je hier later bijzondere herinneringen aan overhoudt<3

Wil jij meer weten over Moederdag? klik dan op deze link:geschiedenis van Moederdag
Bron:http://www.makemyday.org

You may also like

Geef een reactie